TEŠKI DANI ZA ALONSA: Španac sateran u ćošak, više nema nazad!

Novosti online

06. 11. 2022. u 08:53

"FARMACEUTI" u teškoj situaciji dočekuju odlični Union.

ТЕШКИ ДАНИ ЗА АЛОНСА: Шпанац сатеран у ћошак, више нема назад!

Foto: Profimedia

Bajer Leverkuzen je u seriji od šest mečeva bez trijumfa. Ekipa Ćabija Alonsa ne igra u skladu sa svojim mogućnostima, a novi izazov sledi već danas od 15.30. Na "Baj arenu" stiže Union Berlin koji bi eventualnom pobedom u meču 13. kola Bundeslige ponovo preuzeo tron.

Jedina svetla tačka u eri Španca na klubi "farmaceuta" je obezbeđivanje plej-ofa za Ligu Evrope. Lever je u prilično teškoj grupi Lige šampiona uspeo da izbor treće mesto, iza sebe su ostavili veliki Atletiko Madrid. Nemci i "jorgandžije" završili su sa po pet bodova, tako da je prevagu odneo međusobni skor. Pošto je nemački predstavnik slavio na svom terenu sa 2:0, a na "Vandi" odigrao 2:2, zauzeo je treće mesto.

Ipak, u prvenstvu ne cvetaju ruže. Šesnaesto mesto i samo devet osvojenih bodova su mršav učinak, opasna zone je iza ćoška, a to svakako niko nije očekivao. Prethodnog vikenda RB Lajpcig je rutinski slavio sa 2:0.

 U 32. minutu Lajpcig je u vođstvo doneo Kristofer Enkunku – on je sa devet pogodaka u Bundesligi ove sezone vodeći strelac, a prvo mesto deli sa Niklasom Filkrugom iz Verdera. Konačnih 2:0 za tim Marka Rozea postavio je Timo Verder u 83. minutu svojim četvrtim prvenstvenim golom u sezoni. Lajpcig posle slabijeg starta nastavlja da se penje ka vrhu tabele – trenutno su peti sa 19 bodova, a u narednom kolu gostuju Hofenhajmu.

Union je u glavnom gradu Nemačke oborio je Borusija iz Menhangladbaha i tako nastavio svoju odličnu sezonu. Preokretom, tako što je odlučujući gol pao iz poslednjeg šuta na utakmici, čak u sedmom minutu nadoknade – 2:1.

Odoru junaka obukao je Danilo Duhi, dovoljno spretan da nadivsi skakače zakuca glavom loptu u mrežu i izazove delirijum na tribinama stadiona "Kod starog šumara". Na kraju se ispostavilo da je ključni potez utakmice napravio trener Uniona, Urs Fišer. Pri rezultatu 0:1, u 74. minutu poslao je na teren Kevina Berensa i Danila Doekija, a njih dvojica režirala preokret.

Prvi golom samo pet minuta pošto ga je švajcarski startateg poslao na teren. Sačekao je centaršut Dioga Leitea, izdržao čak udarac u glavu golmana Tobijasa Sipela i obezbedio domaćinu izjednačenje posle inicijalne prednosti u režiji Nika Elvedija (reakcija na kornera kapitena Larsa Štindla). Verovalo se da tad da bi crveno-beli mogli do preokreta, jurnuli su svim silama ka gostima, stvarali obećavajuće situacije, međutim, sve do duboko u nadoknadi ekipa Danijela Farkea je izdržala. A onda se raspala i pokazala da nije ono što Union jeste. Mentalno čvrsta kao stana.

Union je i na evro-sceni nastavio u istom ritmu. Savladan je Sen Žiloa u Belgiji sa 1:0 i tako je ostvaren veliki rezultat - plasman u plej-of Lige Evrope.

Leverkuzen nema šta da izgubi, sezona je sve lošija, a eventualni trijumf nad odličnim Unionom predstavljao bi podstrek za nastavak sezone. Prethodna tri međusobna duela ovih rivala završena su nerešenim ishodom.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,58)

TIP ZA HRABRIJE: 1&2-4 (kvota 3,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija