DEKI NEMA ČAROBNI ŠTAPIĆ: Stanković i Sampa protiv srpske kolonije merkaju drugi trijumf u sezoni

Novosti online

06. 11. 2022. u 09:31

NAPREDAK je vidljiv.

ДЕКИ НЕМА ЧАРОБНИ ШТАПИЋ: Станковић и Сампа против српске колоније меркају други тријумф у сезони

Foto: U.C. Sampdoria

Dolaskom Dejana Stankovića na klupu Sampdorije ekipa iz Đenove upisala je prvi trijumf u sezoni. Tim srpskog trenera savladao je Kremonese u gostima sa 1:0 i tako fenjer prepustio Veroni. Ubrzo nakon toga, Inter je pokazao klasu rutinskom pobedom nad Sampom od 3:0 na "Đuzepe Meaci", a danas klub iz Đenove ima svojevrsnu priliku za popravni. Na "Luiđi Feraris" u okviru 13. kola Serija A stiže Fiorentina sa Nikolom Milenkovićem, Lukom Jovićem i Aleksom Terzićem.

Nije Sampdorija slučajno na dnu tabele i nije slučajno u društvu timova koji su primili najviše golova, kada joj zadnju liniju čuva najsporiji Ferari na svetu. Štoper gostiju Aleks Ferari bio je ubedljivo najslabija figura na stadionu "Đuzepe Meaca" i njegove razočaravajuće reakcije došle su do izražaja kod sva tri pogotka Intera.

Počev od 21. minuta kada ga je nadvisio Stefan De Fraj, preko završnice prvog dela i trka Nikola Barele kod kojeg je izgledao kao "Alisa u zemlji čuda", do vrhunske solo akcije rezerviste Hoakina Koree pred kojim se povlačio unazad umesto da pokuša da ga napadne, ili bolje blokira.

Koliko je Sampdorija bila bezopasna u Milanu, govori i detalj da je prvi i jedini udarac u okvir gola uputio u 82. minutu kada je opasan šut Iganasija Puseta refleksno zaustavio Andre Onana. Jasan pokazatelj da timovi iz vrha tabele neće biti Sampdorijina ciljna grupa za osvajanje dragocenih bodova u borbi za opstanak. I pored partije protiv "neroazura", Sampa ima čemu da se nada, pogotovo protiv timova iz donjeg doma.

Sa druge strane Fiorentina je uspela da upiše tri uzastopne pobede -  dve u Ligi konferencije i jednu u Seriji A. Ipak, pored odličnih partija na evro-sceni, "viola" će morati u doigravanje. 

Italijanski klub ubedljivo je slavio u Rigi (3:0), dok je Bašakšehir u velikom stilu završio zadatak pred svojim navijačima protiv Hartsa (3:1). Situacija je dakle ostala nepromenjena posle šestog kola, što znači da Bašakšehir kao prvoplasirani tim preskače jedan stepenik i ide odmah u osminu finala.

"Viola" je tek na 13. poziciji, a to nije podatak za ponos klubu iz Firence. Sledi im gostovanje Sampi da "Luiđi Ferarisu" gde su prošle sezone ubedljivo poraženi sa 4:1.

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,92)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija