SRBIN I OSASUNA SU OTKINULI BOD REALU! Mogu li iznenaditi i drugog giganta?

V.D.

08. 11. 2022. u 19:08 >> 19:08

KATALONCI imaju priliku da pobedom protiv razigrane Osasune zacementiraju prvo mesto na tabeli.

СРБИН И ОСАСУНА СУ ОТКИНУЛИ БОД РЕАЛУ! Могу ли изненадити и другог гиганта?

Foto: Profimedia

Nakon emotivne utakmice protiv Almerije u kojoj se legenda Barselone Pike oprostio od kluba, izabranici Ćavija Ernandeza idu na gostovanje razigranoj Osasuni koja je u usponu forme i osvojila je 10 bodova u prethodna četiri kola.

Gosti bi pobedom osigurali prvo mesto pred pauzu, dok bi domaći pobedom mogli da se probiju u jedno od prva četiri mesta na tabeli koja garantuju Ligu šampiona.

Osasuna igra jednu od svojih najboljih sezona u istoriji kluba. Nalazi se na petoj poziciji i u sjajnoj formi dočekuju Barselonu. Prošle nedelje savladali su Seltu u Vigu golovima Avilje sa 1:2, a u prethodna četiri kola ostvarili su tri pobede uz remi na gostovanju Đironi. Niko nije očekivao ovako dobre igre ekipe koju sa klupe prevodi Jagobo Arasate, koji će probati da motiviše svoju ekipu za obračun sa Barsom koju na svom terenu nisu pobedili još od davne 2012. godine. Momci iz Pamplone igraju dobro na ''El Sadaru'', i na sedam utakmica osvojili su 15 bodova a uspeli su da otkinu i bod Real Madridu na "Santjago Bernabeu" stadionu.

Pored razoračaravajućih igara u Evropi fudbaleri Barselone igraju odlično u domaćem prvenstvu, nakon 13 odigranih kola imaju 34 osvojena boda uz fantastičnu gol razliku od 31:4. Uz 11 pobeda, remizirali su u prvom kolu sa Rajo Valjekanom, dok su jedini poraz doživeli u ''el klasiku'' od Reala. Nalaze se u sjajnoj formi u La ligi, u prethodna četiri kola ostvarili su četiri trijumfa, a usput nisu ni primili gol. Barsina odbrana je najbolja u ligi i do sada su samo četiri puta vadili loptu iz svoje mreže. Iako igraju dobro u domaćem prvenstvu, situacija je drugačija u Evropi, nakon razočaravajuće prošle sezoni u Ligi šampiona, Katalonci su barem očekivali povratak u nokaut fazu, ali su ponovo ispali u grupi. Zauzeli su treće mesto u grupi ''C'' sa Interom, Bajernom i Viktorijom i zbog toga će od proleća nastupati u Ligi Evrope.

S obzirom na sinoćnji poraz Real Madrida, Barselona bi pobedom otišla na plus pet bodova u odnosu na najvećeg rivala, što bi zaista bila lepa prednost pred nastavak sezone koji nas očekuje poslednjeg dana ove godine. 

U međusobnim duelima naravno dominira Barselona, u poslednjih pet okršaja Katalonci su slavili tri puta, jednom je bilo nerešeno, a Osasuna je došla do neočekivane pobede na ''Nou Kampu'' 2020. godine.

Domaći tim će biti bez Ezalzulija i Saverija, dok je pod znakom pitanja Herera.

Ćavi neće moći da računa na Depaja, Kundea, Kesija, Arauha i Serđija Roberta.

Očekujemo zanimljivu utakmicu pred punim tribinama ''El Sadara'' gde će sve biti moguće, ali verujemo ipak da će gosti iskoristiti kiks Madriđana i slaviti na ovom meču.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: 2&GG (kvota 3,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!