"FARMACEUTI" PRONAŠLI LEK ZA BEG SA DNA? "Jarčevi" su u lošoj formi

M. T.

09. 11. 2022. u 08:38

GOSTI su u prethodnom kolu iznenadili Union Berlin.

ФАРМАЦЕУТИ ПРОНАШЛИ ЛЕК ЗА БЕГ СА ДНА? Јарчеви су у лошој форми

Foto: Profimedia

Keln je završio sa obavezama u Ligi konferencija pošto nije uspeo da obezbedi nastavak takmičenja i sada u potpunosti može da se posveti Bundesligi gde će danas od 18.30 u okviru 14. kola na ''Rajn Energi'' stadionu dočekati Bajer iz Leverkuzena koji je u prošlom kolu pokazao znake života.

''Jarčevi'' ne mogu da se pohvale baš sjajnom formom pošto su u prethodnih osam mečeva ostvarili samo dve pobede, po jednu u Bundesligi i Ligi konferencija. U domaćem šampionatu osim te jedne pobede, u poslednjih pet kola imaju jedan remi i tri poraza. U prethodnom kolu su poraženi na gostovanju protiv Frajburga i trenutno zauzimaju 12. poziciju sa 17 osvojenih bodova.

Završetak takmičenja u Ligi konferencija gde im je protiv Nice u poslednjom kolu bila potrebna pobeda za nastavak takmičenja, dok su oni odigrali 2:2, Kelnu pruža priliku da se potpuno okrene Bundesligi kako ne bi došao u situaciju da se bori za opastanak pošto je svega šest bodova udaljen od opasne zone.

Ni Bajer iz Leverkuzena nije u boljoj situaciji po pitanju forme pošto su kao i Keln ostvarili samo dve pobede u poslednjih devet mečeva u svim takmičenjima. Ipak, Bajer je takmičenje u Ligi šampiona završio na poziciji koja mu omogućava nastavak u Ligi Evrope, dok je u Bundesligi u poslednjih pet kola ostvario dve pobede. U prethodom kolu su ''farmaceuti'' napravili iznenađenje pošto su potpuno nadigrali lidera Union iz Berlina i savladali ga sa 5:0 pokazujući naznake da ipak mogu više od 14. pozicije i 12 osvojenih bodova koliko imaju trenutno.

Keln već duže vreme ima mnogo problema sa brojnim povređenim igračima, a po tom pitanju se situacija nije popravila. Stefan Baumgart i dalje ne može da računa na Marka Uta, Florijana Dica, Jonasa Hektora, Dejana Ljubičića, Tima Lemperlea, Dimitriosa Limniosa, Tima Hubersa i Sebastijana Andersona, a svi oni će se na teren vratiti tek po završetku Svetskog prvenstva. Ćabi Alonso ima znatno manje problema u odnosu na Baumgartnera pošto Bajer ne može da računa na Čarlsa Aranguiza, Sardara Azmuna, Florijana Virca i Patrika Šika.

Keln je u zaostatku za Bajerom kada je u pitanju poslednjih deset međusobnih susreta pošto su ''jarčevi'' ostvarili tri pobede, dok ''farmaceuti'' imaju trijumf više, a tri utakmice su završene nerešenim rezultatom. Prošle sezone je Keln bio uspešniji pošto je osvojio četiri boda u dva meča protiv Bajera.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,43)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILAN GUROVIĆ IZBAČEN IZ SRPSKE KOŠARKE! Epilog neviđenog skandala na juniorskom meču (VIDEO)

MILAN GUROVIĆ IZBAČEN IZ SRPSKE KOŠARKE! Epilog neviđenog skandala na juniorskom meču (VIDEO)

Nakon detaljne analize nemilog događaja koji se odigrao 16. maja po završetku juniorskog meča između Reala i Vizure, disciplinski organi Košarkaškog saveza Beograda (KSB) i Košarkaškog saveza Srbije (KSS) doneli su odluke o kaznama za učesnike incidenta. Glavni akter događaja bio je Milan Gurović, nekadašnji košarkaš, a komesar takmičenja mlađih kategorija u okviru KSB Marko Strika odmerio je kazne pojedincima i klubu domaćinu.

29. 05. 2024. u 12:11

Komentari (0)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!