HOĆE LI RONALDO ZABORAVITI MANČESTERSKU SAGU? Gana se posle četiri godine vratila na Mundijal

M.T.

24. 11. 2022. u 16:16 >> 16:16

''Crne zvezde'' spremne za korak dalje.

ХОЋЕ ЛИ РОНАЛДО ЗАБОРАВИТИ МАНЧЕСТЕРСКУ САГУ? Гана се после четири године вратила на Мундијал

FOTO: M. Vukadinović

Reprezentacija Portugala svoje učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru počeće danas od 17 časova utakmicom grupe "H" protiv Gane na stadionu ''974'' u Dohi.

Katar skoro da je pao u drugi plan kada su Portugalci u pitanju pošto je prethodnih dana prostor u medijma zauzimao Kristijano Ronaldo sa intervujom u kojem je redom napao sve ono što ne valje u Mančester junajtedu, od vlasnika, pa sve od trenera što je u konačnom ishodu dovelo do toga da klub sa njim raskine ugovor, a petostruki osvajač lopte na konferenciji za medije ranije ove sedmice je zahtevao da fokus bude pre svega na Mundijalu, a ne na njemu.

Ovo je verovatno poslednji Ronaldov Mundijal na kojem će pokušati da konačno ostvari dobar rezultat sa reprezentacijom posle nekoliko velikih razočarenja na skupu najboljih selekcija sveta.

''Selekao'' će šesti put uzastopno učestvovati na Mundijalu, ali su na poslednjih pet Svetskih prvenstava čak četiri puta ispadali već u osmini finala, a tokom istorije samo su dva puta uspeli da se plasiraju u polufinale, 1966. i 2004. Pre četiri godine u Rusiji Urugvaj je porazio Portugal u osmini finala, a ove dve reprezentacije sada su zajedno u grupi. Portugalci su u generalnoj proveri za Katar sa 4:0 savladali Nigeriju, a od poslednjih 11 mečeva na Mundijalima pobedili su samo u tri navrata.

Posle pauze 2018. kada se nisu našli u društvu najboljih u Rusiji, Gana je ponovo na Svetskom prvenstvu. Ovo je četvrto učešće za ''crne zvezde'' koje su prvi put uspele da se plasiraju na Svetsko prvenstvo 2006. i imale su tri učešća u nizu sa najboljim rezultatom u Južnoj Africi 2010. kada su stigle do četvrtfinala. Dužnik iz tog meča u Južnoj Africi je Urugvaj sa kojim su sada u istoj grupi, a 12 godina kasnije sigurno sećanje na tu eliminaciju nije izbledelo. Na prethodnom učešću u Brazilu 2014. godine Gana je takmičenje završila već u grupnoj fazi.

Afrikanci su odlični u takmičarskim mečevima pošto su u poslednjih osam utakmica sedam puta uspeli da pobede, a u generalnoj probi za Svetsko prvenstvo savladali su Švajcarsku sa 2:0.

Fernando Santoš moći će da računa na Kristijana Ronalda za ovaj meč, mada je doskorašnji igrač Mančester junajteda imao problema sa bolešću. Nunjo Mendeš ima problema sa povredom, ali osim toga Santoš ima ostatak tima na raspolaganju i ne bi trebalo da ima problema oko sastava. Selektor Gane Oto Ado takođe ima sve igrače na raspolaganju i moći će da se suprotstavi Portugalcima sa najboljim što Gana ima u ovom trenutku.

Portugalu i Gani su se putevi do sada ukrstili samo jednom, na Svetskom prvenstvu u Brazilu kada je ''selekao'' ostvario utešnu pobedu u grupi pošto su obe reprezentacije u toj fazi završile takmičenje pre osam godina.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)