MOŽE LI SRBIN NAPOKON SAČUVATI MREŽU? Kaljari želi da izbegne opasnu zonu

M.T.

07. 12. 2022. u 11:10 >> 11:16

ŠEST mečeva čekaju pobedu oba tima.

МОЖЕ ЛИ СРБИН НАПОКОН САЧУВАТИ МРЕЖУ? Каљари жели да избегне опасну зону

Foto: Profimedia

Tri nedelje su prošle otkako su poslednji put Ternana i Kaljari uspeli da ostvare pobedu u Seriji B i taj loš niz mogli bi da prekinu večeras od 20.30 u međusobnom meču u okviru 16. kola Serije B na stadionu ''Liberto Liberati''.

Ternana je bila u odličnoj formi zahvaljujući činjenici da je u pet kola ostvarila isto toliko pobeda, ali kao da je poraz od Đenove u trećoj nedelji oktobra sve poremetio u ekipi trenera Aurelija Andreacolija. Bila je to prva od šest utakmica u nizu u kojoj Ternana nije uspela da dođe do trijumfa i još uvek je bez njega.

Usledila su tri uzastopna remija, a zatim i dva poraza u nizu, od Pize i u prethodnom kolu od Venecije, što je bilo veliko iznenađenje. Zbog svega toga Ternana je prilično skliznula na tabeli Serije B i sada se nalazi na sedmom mestu sa 22 osvojena boda. Sedma pozicija Ternani donosi plasman u četvrtfinale plej-ofa za plasman u Seriju A i sigurno je da tim iz Umbrije želi da makar obezbedi poziciju koja bi mu donela učešće od polufinala plej-ofa.

Kaljari čiji gol čuva Srbin, Boris Radunović je u skoro identičnoj situaciji što se tiče forme, poput Ternane. Klub sa Sardinije takođe već šest utakmica ne zna za pobedu, ali je za razliku od svog večerašnjeg protivnika u tih šest mečeva doživeo jedan poraz i pet uzastopnih remija od kojih nijedan nije bio bez golova. U prethodnom kolu Kaljari je remizirao sa Parmom.

Kaljari je tako došao do ukupno sedam nerešenih rezultata ove sezone, a pored toga ima po četiri pobede i poraza i nalazi se na 12. poziciji sa 19 osvojenih bodova, zajedno sa Pizom i Čitadelom koje imaju identičan učinak što se tiče utakmica i broja bodova, a razdvaja ih jedino gol-razlika. Ekipa trenera Fabija Liveranija nalazi se samo četiri mesta iznad opasne zone, odnosno ima tri boda više od SPAL-a, prvog tima koji se nalazi ispod crte.

Aurelio Andreacoli neće moći da računa na nekoliko igrača za ovaj meč pošto su povređeni Marko Kapuano, Alfredo Donaruma i Andrea Favili. Na drugoj strani, određenih problema u sastavu ima i Fabio Liverani pošto su povređeni Marko Mankosu i Marko Rog, dok će Naitan Nandez propustiti ovaj meč zbog žutih kartona.

Ovo će biti 11. međusobni meč Ternane i Kaljarija, a u prethodnih deset uspešniji je bio tim sa Sardinije koji je ostvario tri pobede, dok je Ternana slavila u njihovom prvom duelu pre više od dve decenije. Čak šest mečeva završeno je nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: H2 (kvota 1,45)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)