BITKA ZA VRH! Moćni Levante stiže u Baskiju

V.D.

12. 12. 2022. u 13:56 >> 13:56

U poslednjem meču 20. kola La lige 2 gledaćemo meč između Alavesa i Levantea

БИТКА ЗА ВРХ! Моћни Леванте стиже у Баскију

Foto: Profimedia

Večeras od 21 čas nas očekuje derbi kola u španskoj drugoj ligi. 

Domaći Alaves je do pre dve kola bio lider šampionata, ali su na dva gostovanja doživeli isto toliko poraza i pali na treću poziciji. Od njih su bili bolji Granada sa 3:1 i Tenerife sa 2:1.

Ekipa iz Baskije je na 17 mečeva doživela samo jedan poraz, a meč sa Levanteom koji ima najskuplji tim u ligi dolazi u nezgodnom trenutku.

Trećeplasirani Alaves je osvojio 34 boda, dok su njihovi večerašnji rivali iz Valensije na šestoj poziciji sa samo dva boda manje.

Popularne "žabe" se mogu pohvaliti sjajnom formom s obzirom na to da su u seriji od 11 mečeva bez poraza u svim takmičenjima, od toga deset u Segundi. Uprava kluba je očigledno napravila sjajan potez dovođenjem Havijera Kaljehe koji je na mestu trenera zamenio Tunišanina Naftija i do sada upisao pet pobeda i četiri remija.

Domaćin bi se večerašnjom pobedom ponovo vratio na čelo tabele, a ono što hrabri navijače domaćeg tima je i istorija s obzirom na to da su gosti iz Valensije samo jednom uspeli da odnesu tri boda sa "Mendizorosa stadiona" i to daleke 1996. godine.

Što se međusobnih susreta tiče, na poslednjih pet smo videli dva remija, dve pobede Alavesa i jedan trijumf Levantea koji se dogodio baš u poslednjem okršaju ova dva tima.

Trener domaćih Luis Garsija, koji je nekada trenirao i Levante, na ovom meču nema povređenih igrača, dok će gosti iz Valensije u Baskiju doputovati bez iskusnog Škodrana Mustafija i Čarlija Musonde Juniora.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri