EDI HAU PROTIV BIVŠEG KLUBA: NJukasl se nada nastavku sjajne forme

V.M.

20. 12. 2022. u 09:59

OSMINA finala EFL kupa na "Sent Džejms parku" donosi sudar premijerligaša.

ЕДИ ХАУ ПРОТИВ БИВШЕГ КЛУБА: Њукасл се нада наставку сјајне форме

Foto: Profimedia

Njukasl igra fenomenalno ove sezone i zauzima treće mesto u Premijer ligi nakon 15 odigranih kola. Vezao je pet prvenstvenih pobeda pred pauzu za Svetsko prvenstvo, a za vreme nje je trijumfovao u dve prijateljske utakmice. Što se tiče EFL kupa, ''svrake'' su za sada odigrale dve utakmice, bile su bolje od Tranmerea sa 1:2, pa su zatim izbacile Kristal palas nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Edi Hau je sjajno ukomponovao tim koji je od njegovog dolaska doveo zvučna imena poput Kirana Tripijea, Botmana, Bruna Gimaraeša, Isaka i Nika Poupa.

O sjajnim igrama domaćina svedoči to da Njukasl ima samo jedan poraz ove sezone, u petom kolu Premijer lige Liverpul ih je savladao golom u sudijskoj nadoknadi.

Bornmut se ove sezone vratio u elitu i trenutno zauzima 15. mesto sa 16 osvojenih bodova. Bio je u zoni ispadanja ali je u poslednjem kolu pred pauzu pobedio Everton sa 3:0. U EFL kupu ''trešnjice'' su prvo izbacile Norič posle penala, a zatim su rutinski savladale Everton sa 4:1 na ''Vitaliti stadionu''. Glavni problem ekipe sa juga Engleske ove sezone je odbrana, primili su čak 32 gola u Premijer ligi. Nakon loših rezultata i neslaganja sa upravom otkaz je dobio Skot Parker, na njegovo mesto došao je Gari Onil koji radi solidan posao.

U prethodnih pet međusobnih susreta viđene su tri pobede Njuke i dva remija. Jedan od tih remija bio je u osmom kolu Premijer lige kada je na ''Sent Džejms parku'' bilo 1:1

Što se tiče povreda u Njukaslu je prava bolnica, domaćin će biti bez Isaka, Krafta, Žoelintona i Dameta, dok su pod znakom pitanja nosioci ekipe Bruno Gimaraeš, Kalum Vilson i Sent-Maksiman, dok gosti neće moći da računaju na usluge Neta i Bruksa.

Pošto je domaćin poprilično osakaćen povredama, a gost nije golgeterska ekipa, očekujemo da neće biti mnogo pogodaka na ovom meču.


NAŠ TIP: UG 0-3 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!