GOREĆE U TURSKOJ: Šampion dočekuje lidera

V.M.

24. 12. 2022. u 15:30 >> 15:30

FENERBAHČE gostuje Trabzonu od 17 časova.

ГОРЕЋЕ У ТУРСКОЈ: Шампион дочекује лидера

Foto: Profimedia

Nakon pauze zbog Svetskog prvenstva, nastavlja se turska Superliga. Šampion Turske Trabzonspor zaostaje šest bodova za Fenerom i pobedom na ovom meču bi se približio samom vrhu. Fenerbahče je neprikosnoven ove sezone, prvi je na tabeli i postigao je čak 34 pogotka u dosadašnjem toku takmičenja.

Trabzon je trenutno sedmi na tabeli. U tri kola pre pauze zabeležio je dva remija i pobedu protiv Sivaspora. Na leto je doveo velika pojačanja poput Maksija Gomeza, Trezegea i Jazidžija kako bi napao plasman u Ligu šampiona i novu titulu. Ispao je u plej-ofu za Ligu šampiona, a što se tiče prvenstva morao bi da pobedi na ovom meču ako želi da se približi vrhu tabele.  ''Crveno-plava'' oluja je nastupala u Ligi Evrope. U grupi ''H'' sa Crvenom zvezdom, Monakom i Ferencvarošem gde je zauzela treće mesto i igraće u Ligi konferencija na proleće. Domaćin je preko nedelje savladao Samspunspor u kupu sa 3:0, dva gola je postigao Unuvar, dok je Bozok pridodao jedan.

Fenerbahče igra sjajno ove sezone i nalazi se na vrhu tabele nakon 13 odigranih kola sa 29 osvojenih bodova. U poslednjoj prvenstvenoj utakmici šokantno je izgubio od Giresunspora 1:2, ali pre toga je imao niz od pet pobeda i ostao je na vrhu tabele uprkos tom porazu. Glavni rival za titulu im je Galatasaraj koji ima dva boda manje i čeka kiks Fenera kako bi preuzeo lidersku poziciju. Za vreme Svetskog prvenstva, ''žuto-plavi'' su odigrali četiri prijateljske utakmice u kojima su upisali sve pobede, uz to su pre par dana savladali Istanbulspor u kupu sa 3:1. Izabranici Žorža Žezusa se takođe takmiče i u Ligi Evrope gde su u grupi ''B'' zauzeli prvo mesto i plasirali se direktno u osminu finala.

Što se tiče međusobnih susreta ekipe su potpuno ujednačene u prethodnih pet duela. Oba tima su slavila po dva puta uz remi.

Domaćin će biti bez Tokoza i Asana na ovom meču, a očekuje se povratak Bruna Pereza i jednog od najboljih igrača ekipe, Edina Višće.

Žezus neće moći da računa na Sangarea i Peresa, ali raduje ga oporavak od povrede najboljeg strelca ekipe Enera Valensije.

Očekujemo kvalitetnu i borbenu utakmicu u kojoj će obe ekipe imati svoje prilike, tako da verujemo da će oba tima postići barem po gol na ovoj utakmici.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

KAKVA BOMBA: Mitrovića po svaku cenu žele u Premijer ligi?