SRPSKI TALENAT SE JOŠ NIJE SNAŠAO: Marselj bi do mesta koje vodi u Ligu šampiona

V.M.

29. 12. 2022. u 10:29 >> 10:29

U okviru 16. kola Lige 1, Tuluz dolazi na ''Velodrom''.

СРПСКИ ТАЛЕНАТ СЕ ЈОШ НИЈЕ СНАШАО: Марсељ би до места које води у Лигу шампиона

Foto: Profimedia

Marselj je trenutno četvrti na tabeli, vezao je dve pobede i tako se približio vrhu. Lans se nalazi na drugom mestu koje garantuje direktan plasman u Ligu šampiona i beži šest bodova. Tuluz se nakon par godina u drugoj ligi vratio u elitu i zauzima 12. poziciju sa 16 osvojenih bodova. 

Olimpik je prošle godine bio drugi na tabeli i ove sezone pruža nešto slabije partije. Ekipa Igora Tudora je igrala i u Ligi šampiona koja je uticala na to da ispuste nekoliko bodova u domaćem prvenstvu zbog fokusa na najelitnije takmičenje u Evropi. U veoma interesantnoj grupi ''D'' u kojoj je sve bilo otvoreno do poslednjeg minuta zauzeli su četvrto mesto i ostali bez Evrope na proleće. Sada mogu da se fokusiraju na domaće prvenstvo i da podignu nivo igara u njemu.

Marselj je u poslednja dva kola savladao velike rivale. Prvo je bio bolji od Liona rezultatom 1:0, a zatim je savladan Monako sa 2:3. Domaćin će na ovom susretu biti bez Žersona, Amina Harita i Ruiza, dok je pod znakom pitanja Erik Baji. 

Tuluz pruža dobre partije u povratničkoj sezoni u Ligi 1. Nakon solidnog otvaranja usledio je pad u formi i vezao je tri poraza, tako da mu je pauza za Svetsko prvenstvo u Kataru došla u pravo vreme. U proteklih mesec dana gost je odigrao tri prijateljske utakmice u kojima je upisao remi i dva poraza. Izabranici Filipa Montanjea igraju slabo na gostovanjima ove sezone, na sedam utakmica van svog stadiona osvojili su samo četiri boda. Na ovom meču će biti skoro u punom sastavu, jedini koji sigurno neće igrati je Hili. U ekipi se nalazi i bivši izdanak ''Zemunela'' i nekadašnji fudbaler Čukaričkog Veljko Birmančević. Birmančević je došao na leto ali je upisao samo 166 minuta kroz osam nastupa i još nije postigao prvenac za novi klub.

Što se tiče međusobnih duela, u poslednjih pet susreta Marselj je ostvario pet pobeda i apsolutno dominira nad Tuluzom. 

Mislimo da će domaćin nastaviti niz pobeda, da će uhvatiti dobar ritam i ova utakmica mu je lepa prilika da se drugi deo sezone započne pobedom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)