VLAHOVIĆ PROTIV SERGEJA: Srpski obračun u četvrtfinalu Kupa Italije

V.M.

02. 02. 2023. u 12:03 >> 12:03

DRUGI susret Juventusa i Lacija ove sezone.

ВЛАХОВИЋ ПРОТИВ СЕРГЕЈА: Српски обрачун у четвртфиналу Купа Италије

FOTO: AP/Tanjug

Juveu je sezona upropaštena kaznom od 15 bodova koju mu je savez nametnuo u Seriji A i Kup Italije mu je najbolja šansa za trofej ove sezone. Na poslednja četiri susreta ima samo jedan trijumf i pokušaće pred svojim navijačima da povrati sjaj koji ga je krasio krajem prošle i početkom ove godine. Lacio dolazi razigran u Torino, neporažen je na prethodnih pet utakmica i sa puno samopouzdanja ulazi u ovaj meč. Bolji iz večerašnjeg duela ukrstiće koplja sa Interom u polufinalu.

''Staru damu'' drma kriza. Kazna kao da je izbila svu pozitivnu energiju koja je građena za vreme serije od osam uzastopnih ligaških pobeda i nikako da se oporave od nje. Za vikend su treći meč u nizu ostali bez trijumfa u Seriji A, na ''Alijanc stadionu'' bolja od njih bila je Monca rezultatom 0:2. Ono što može da raduje trenera Alegrija je povratak Dušana Vlahovića na teren, najbolji strelac ekipe je dugo odsustvovao i sigurno da će mnogo pomoći sada kada je ponovo dostupan italijanskom stručnjaku. Domaćin je avanturu u Kupu Italije započeo u prošlom kolu kada je porazio već pomenutu Moncu sa 2:1. Juventus je rekorder po broju titula u ovom takmičenju koje je osvajao čak 14 puta u svojoj istoriji.

Lacio igra jako dobro u poslednje vreme, podigao je formu i treći je na tabeli Serije A. Za vikend je na svom terenu remizirao sa Fiorentinom 1:1. Dobra vest za Mauricija Sarija je da se na tom meču na teren nakon povrede vratio i njegov najbolji strelac Ćiro Imobile, koji je ušao u drugom poluvremenu. Gost je u prošlom kolu Kupa Italije savladao Bolonju 1:0 pogotkom Felipea Andersona. Ekipa iz prestonice ima dobru priliku da osmi put u svojoj istoriji osvoji ovo takmičenje.

Juve i Lacio su već odigrali jedan meč ove sezone, izabranici Masimilijana Alegrija su slavili sa 3:0 u 15. kolu Serije A.

Domaćin će biti bez Ihaterena i Petersa, dok je pod upitnikom kapiten Bonući.

Sa druge strane, Sari ne može da računa na Radua i Pelegrinija.

Očekujemo ujednačenu utakmicu u kojoj će oba tima imati šanse i zato verujemo da će biti golova.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)