EVROPA JOŠ UVEK NIJE NEDOSTIŽNA: Srpski trio može da prestigne Udineze

M.T.

05. 02. 2023. u 10:01 >> 10:01

SAMO dva boda ih razdvaja na tabeli.

ЕВРОПА ЈОШ УВЕК НИЈЕ НЕДОСТИЖНА: Српски трио може да престигне Удинезе

FOTO: EPA

U prvom delu sezone Torino je uspeo da u Udinama osvoji sva tri boda i ''bikovi'' će probati da danas od 15 časova pred svojim navijačima na stadionu ''Olimpiko'' u okviru 21. kola Serije A ostvare i drugu pobedu protiv ''zebri''.

Torino je u solidnoj formi što se tiče Serije A pošto je u prethodnih pet kola samo jednom poražen. Ipak, nisu ''bikovi'' izvukli maksimum iz preostalih utakmica pošto su samo jednom pobedili uz tri remija, a posle slavlja protiv Fiorentine, remizirali su sa Empolijem 2:2. Fiorentina se revanširala Torinu u sredu pošto je eliminisala ''bikove'' u četvrtfinalu Kupa Italije, ali će tim Ivice Jurića sada moći da se u potpunosti posveti šapionatu u kojem još nema pobedu na domaćem terenu u novoj godini.

Torino je trenutno na osmoj poziciji sa 27 bodova, odmah iza Udinezea koji ima dva boda više i trijumf bi Jurićevom timu omogućio da preskoči današnjeg rivala na tabeli u borbi za potencijalno sustizanje timova koji su na mestima koja obezbeđuju izlazak u evropska takmičenja, Atalante, Lacija i Milana koji imaju po 38 bodova.

Udineze je tim koji je u grupi ekipa u Seriji A sa najviše remija ove sezone (osam), a čak sedam je klub iz Udina ostvario u poslednjih 12 mečeva. U poslednjih pet kola ekipa Andrea Sotila je dva puta poražena uz dva remija i jednu pobedu koja je ostvarena protiv Sampdorije u pretprošlom kolu, da bi u prethodnom protiv još jednog davljenika Verone,  Udineze samo remizirao.

Torino će biti oslabljen u odbrani pošto će izostati zbog povrede defanzivci David Zima i Kofi Điđi koji su se pridružili odsutnima Pjetru Pelegriju, Valentinu Lazaru i Nemanji Radonjiću. ''Bikovi'' su ostali bez Saše Lukića koji je otišao u Fulam, ali je odmah doveden umesto njega Ivan Ilić koji je debitovao u Kupu Italije protiv Fiorentine, a čeka se i njegov debi u Seriji A za Torino. Andrea Sotil u Udinezeu nema mnogo problema što se tiče izostanaka, a potencijalno bi duel protiv Torina mogli da preskoče Roberto Pereira i Đerar Delofeu.

''Bikovi'' su imali više prilika da se raduju u prethodnih deset mečeva protiv Udinezea pošto su ostvarili šest pobeda, dok je klub iz Udina tri puta uspeo da trijumfuje uz samo jednu nerešenu utakmicu. Torino je u prvom meču ova dva tima u oktobru uspeo da ostvari trijumf u gostima sa 2:1.

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,41)

TIP ZA HRABRIJE: 1 (kvota 2,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna