SITI TRIJUMFOM ZAKUVAVA TRKU ZA TITULU! ''LAVOVI'' u dobroj formi dolaze na ''Etihad''

V.M.

12. 02. 2023. u 11:44 >> 11:44

IZABRANICI Pepa Gvardiola dočekuju Aston vilu u utakmici 23. kola Premijer lige.

СИТИ ТРИЈУМФОМ ЗАКУВАВА ТРКУ ЗА ТИТУЛУ! ЛАВОВИ у доброј форми долазе на Етихад

FOTO: AP/Tanjug

''Građani'' zaostaju šest bodova za liderom Arsenalom i pred međusobni duel sa njim u sledećem kolu imaju priliku da smanje razliku na tri poena i zakuvaju trku za titulu pravaka Engleske. Vila pruža dobre partije od kada je na klupu umesto Stivena Džerarda zaseo Unaj Emeri i trenutno zauzima 11. poziciju na tabeli Premijer lige.

Domaćin igra promenljivo u poslednje vreme. Na proteklih pet ligaških utakmica ima tri pobede uz dva poraza. U prošlom kolu izgubio je od Totenhema rezultatom 1:0. Siti je postigao 53 pogotka u dosadašnjem toku takmičenja i najbolji je napad lige. ''Građani'' će biti motivisani da se vrate na pobedničke staze pred svojim navijačima i tako zakuvaju borbu za titulu. Izabranici Pepa Gvardiole su najbolji domaćini u Premijer ligi, na 11 utakmica kod kuće pokupili su 28 bodova i samo su jednom izgubili na ''Etihadu'' ove sezone. Glavni igrač trenutnog šampiona je naravno Erling Holand. Norveška gol mašina je tresla mrežu čak 25 puta u dosadašnjem toku takmičenja.

Vila je u prošlom kolu izgubila od Lestera sa 2:4 i tako je prekinula svoj niz od četiri utakmice bez poraza. Gost zauzima mesto na sredini tabele, osvojio je 28 bodova uz gol-razliku 25:31. Ekipu je krajem prelaznog roka napustio iskusni centarfor Dani Ings koji je za 12 miliona evra prešao u Vest Hem. Najbolji strelac ''lavova'' je Oli Votkins koji je postigao pet pogodaka za sada i podelio četiri asistencije. Četa Unaja Emerija je vezala tri trijumfa na gostovanjima i pokušaće danas da napravi iznenađenje i produži taj niz.

Na obračunu ovih timova u prvoj polusezoni viđena je podela bodova, Siti je poveo golom Holanda ali je Leon Bejli poravnao rezultat i doneo bod svojoj ekipi.

Domaćin će biti bez Ferlana Mendija i Džona Stounsa.

Emeri ne može da računa na Dijega Karlosa i Stira, dok je pod znakom pitanja Traore.

Očekujemo da Mančester rutinski odradi posao, iskoristi kiks Arsenala i upiše važna tri boda na ''Etihadu''.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)