"CRVENO-BELI" LJULJAJU JAVOR: Aktuelni šampion želi trijumf pred večiti derbi

N.P.

25. 02. 2023. u 08:45

KLUB iz Ivanjice sastaje se sa Crvenom Zvezdom u okviru 23. kola Super lige Srbije.

ЦРВЕНО-БЕЛИ ЉУЉАЈУ ЈАВОР: Актуелни шампион жели тријумф пред вечити дерби

FOTO: M. Vukadinović

Fudbaleri aktuelnog šampiona se nalaze na prvoj poziciji nacionalnog šampionata sa 60 osvojenih bodova. "Crveno-beli" su ostvarili 19 pobeda uz tri remija i gol razliku 60:8. Javor je u dosadašnjem delu prvenstva zabeležio šest trijumfa, pet remija i 11 poraza. Ivanjičani uz 23 prikupljena boda trenutno zauzimaju  desetu poziciju Super lige Srbije. Domaćini su se izdvojili uz lučansku Mladost kao najgora odbrana u šampionatu koja je primila čak 41 gol od početka sezone. Crvena Zvezda je u prošlom kolu savladala Čukarički sa 3:0, golovima Osmana Bukarija (2) i Aleksandra Kataija, a prethodno je ubedljivo nadigran Voždovac reultatom 6:0.

Javor je takođe u odličnoj seriji i na minule četiri utakmice u nacionalnom šampionatu ne zna za poraz. Puleni Mladena Dodića hvataju ritam o čemu govori pobeda protiv Napretka od 2:1, kojom su završili jesenji deo sezone, a onda su u još boljem maniru počeli proleće. Trijumf nad Mladosti GAT 3:2, i Spartakom (1:0), kao i remi sa Radničkim u Kragujevcu (0:0).

Do sada su se Javor i Crvena Zvezda sastali 31 put. "Crveno-beli" su zabeležili 23 pobede, tri puta je meč završen nerešenim rezultatom dok su Ivanjičani pet puta trijumfovali, uz gol razliku 60:20 u korist tima iz Ljutice Bogdana. Poslednji međusobni duel između dva kluba odigran je 27. avgusta 2022. godine na stadionu "Rajko Mitić". Aktuelni šampion je slavio ubedljivo rezultatom 4:1. Mrežu rivala su pogađali Stefan Mitrović i Veljko Nikolić, kao i bivši prvotimci "crveno-belih" El Fardu Ben i Ohi Omojuanfo.

Četa Miloša Milojevića ima velikih 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan, a u sledećem kolu, tačnije 3. marta, očekuje nas večiti derbi u kojem će se verovatno rešiti pitanje titule prvaka Srbije. Međutim, "crveno-bele" u današnjem okršaju čeka raspoloženi rival koji pred svojim navijačima na "Gradskom stadionu kraj Moravice" teško prosipa bodove.

Fudbaleri Crvene Zvezde su suočeni sa  još jednim problemom, a to je težak teren jer danas u Ivanjici pada kiša. Pored svega Beograđani su apsolutni favoriti, predlažemo da odigrate dvojku uz maksimum tri gola na utakmici, kvota je prilično primamljiva.


NAŠ PREDLOG: 2&0-3 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 13:59

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev