LACIO HITA KA LIGI ŠAMPIONA: Tijago Mota nema rešenje za taktiku Maurisija Sarija

O. M.

11. 03. 2023. u 09:45

LACIO gostuje u Bolonji u okviru 26. kola italijanske Serije A.

ЛАЦИО ХИТА КА ЛИГИ ШАМПИОНА: Тијаго Мота нема решење за тактику Маурисија Сарија

FOTO: Tanjug/AP

Klub iz Rima u prethodnoj rundi je golom Vesina u 67. minutu iznenadio lidera i verovatno budućeg šampiona Italije, Napoli, ali je utisak pokvario sredinom nedelje porazom na ''Olimpiku'' u prvoj utakmici osmine finala Lige konferencija od Alkmara kome je pobedu doneo mađarski reprezentativac srpskog porekla, Miloš Kerkez. 

Odbrana Lacija poklekla je dva puta protiv Holanđana, a na pet utakmica pre tog duela nije primila nijedan gol.

Sergej Milinković Savić je bio kapiten na ovom meču i imao je jednu izglednu priliku ali je pogodio prečku. Lacio je u Ligu konferencija prešao kao trećeplasirani u svojoj grupi Lige Evrope i slovio je za favorita, ali će imati težak zadatak u revanšu.

- Imali smo loš odnos prema igri i protivniku - objasnio je uzroke poraza trener Maurisijo Sari

Serija A je druga priča, pošto su Sarijevi izabranici posle kraće krize ušli u seriju  dobrih rezultata i trenutno drže treću poziciju. Ona im donosi plasman u grupnu fazu Lige šampiona su poslednji put igrali pre dve sezone.

Bolonja je porazom u Torinu malo pokvarila utisak posle pobede nad Interom i pokvarila svoje izglede da izbori Evropu sledeće godine, ali i dalje je ovo najbolja sezona "crveno-plavih" otkada su se 2015. vratili u Seriju A.

Laciju su pripala tri poslednja susreta ovih ekipa. U Rimu, u okviru prvog kola Lacio je preokrenuo "iz dvojke u keca". Odlučujući pogodak za 2:1 postigao je Ćiro Imobile na asistenciju Sergeja Milinković-Savića. Pre nešto više od mesec dana u osmini finala Kupa Italije, ''nebeskoplavi'' su pobedili 1:0, a prošle godine u drugom delu sezone bilo je 3:0. 

Poslednji susret na stadionu'' Renato Dal Ara'' pripao je Bolonji 3:0, u oktobru 2021. godine. Očekuje se da obe ekipe izvedu iste ekipe kao u prethodnom kolu. Strelac pobedonosnog gola za Lacio protiv Napolija, Matijas Vesino bio je pod znakom pitanja do četvrtka, ali sada je jasno da će biti spreman da zauzme mesto u trouglu na sredini terena sa Sergejem Milinković-Savićem i Luisom Albertom.

Subotnji duel biće peti trenerski okršaj Maurisija Sarija i Tijaga Mote, a trener Lacija bio je uspešniji u sva četiri navrata do sada.

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?