ŠKOTSKA POD IMPERATIVOM POBEDE: ''Hempden park'' će biti pun do poslednjeg mesta

V.M.

25. 03. 2023. u 08:45

IZABRANICI Stivena Klarka dočekuju Kipar u utakmici prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo grupe ''A''.

ШКОТСКА ПОД ИМПЕРАТИВОМ ПОБЕДЕ: Хемпден парк ће бити пун до последњег места

Foto: Profimedia

Domaćin prosto mora da dobija ovakve mečeve ako želi da se plasira na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj koje se igra iduće godine. Glavni rivali za prolaz će mu biti Španija i Norveška koje će večeras ukrsititi koplja na ''Rosaledi'', a u grupi ''A'' su tu još Kipar i Gruzija koji imaju minimalne šanse da se plasiraju na Euro.

Škotska je propustila priliku da se plasira na Svetsko prvenstvo jer je u prvoj rundi plej-ofa poražena od strane Ukrajine. Nakon toga je zauzela prvo mesto u grupi jedan Lige ''B'', Ligi nacija i tako je obezbedila plasman u Ligu ''A'', što znači da iako ne uspe da se plasira preko kvalifikacija na Evropsko, može imati priliku preko baraža.

Ostrvljani su poslednju utakmicu odigrali u novembru, tada ih je u prijateljskom susretu Turska savladala sa 2:1.

Škoti imaju dosta dobre mlade igrače poput Gilmora, Hikija i Fergusona, a tu su i starešine Dajk, Mekgin i Robertson, tako da Stiven Klark ima dobru kombinaciju mladosti i iskustva na raspolaganju.

Domaćin je nastupio na prošlom Euru, ali je svoju kampanju završio odmah u grupi.

Kipar je jedna od lošijih reprezentacija u Evropi što je i pokazao kada je prošle godine ispao u najniži rang takmičenja Lige nacija. Nakon toga je za vreme Svetskog prvenstva odigrao dva susreta u kojima je izgubio od Bugarske (0:2) i upisao trijumf protiv Izraela (2:3).

Uzadnice ekipe su Marinos Cionis, Demetris Hristofi, Konstantinos Laifi i ponajbolji igrač ekipe, Grigoris Kasatanos, koji nastupa za Salernitanu i jedini je fudbaler u reprzentaciji koji nastupa u ''ligama petice''.

Ove selekcije su takođe bili u grupi u kvalifikacijama za Euro 2020. godine. Tada je Škotska identičnim rezultatom upisala dve pobede, 2:1.

Očekujemo da domaćin nošen sjajnom atmosferom na ''Hempden parku'' bez većih problema upiše tri boda i tako na pravi način započne kvalifikacije.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŽAO MI JE ŠTO TI NEĆU DATI ONO ŠTO TRAŽIŠ: Kako je Novak Đoković iznenadio hrvatske medije posle rastanka sa Ivaniševićem

"ŽAO MI JE ŠTO TI NEĆU DATI ONO ŠTO TRAŽIŠ": Kako je Novak Đoković iznenadio hrvatske medije posle rastanka sa Ivaniševićem

RASTALI su se Novak Đoković i Goran Ivanišević posle pet godina saradnje i skrajnuli sve teniske vesti u stranu. Ko će biti Đokovićev novi trener, gde je "puklo" između njega i Gorana, pitanja su koja poslednja dva dana uglavnom zaokupljuju pažnju javnosti... Međutim, Novak za sada nastavlja u istom ritmu i nastavlja sa prirpemama za sezonu na šljaci koja za najboljeg tenisera planete započinje učešćem na mastersu u Monte Karlu (od 7. do 14. aprila).

28. 03. 2024. u 15:13

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)