RONALDO OBARA REKORD PROTIV LIHTENŠTAJNA: Goste iz Kneževine čeka nova katastrofa u kvalifikacijama za Euro?

O. M.

23. 03. 2023. u 11:15

FUDBALSKA reprezentacija Portugala kreće u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo sa novim selektorom Robertom Martinezom i starim ambicijama - osvajanje titule šampiona.

РОНАЛДО ОБАРА РЕКОРД ПРОТИВ ЛИХТЕНШТАЈНА: Госте из Кнежевине чека нова катастрофа у квалификацијама за Еуро?

FOTO: AP/Tanjug

U reprezentaciju je pozvan i Kristijano Ronaldo, za koga Martinez reče prilikom objavljivanja spiska da očekuje da prenese osobine pobednika na ostatak ekipe.

Ronaldo će, ako večeras bude istrčao na teren stadiona "Žose Alvelade" na kome je započeo jednu od najbriljantnijih karijera u istoriji sporta, ispisati novu stranicu fudbala - kao igrač sa najviše nastupa za nacionalni tim. Za sada deli prvo mesto sa Kuvajćaninom Baderom al-Mutavom, obojica imaju po 196 utakmica. 

Biće ovo osmi susret Portugala i Lihtenštajna u istoriji, a peti u kvalifikacijama za evropska prvenstva. Na prethodna četiri "selesao" je zabeležio sve pobede uz gol-razliku 28:0, ostvarivši usput dva najveća trijumfa u svojoj istoriji, od po 8:0. 

U kvalifikacijama za svetska prvenstva Lihtenštajn ima više uspeha, jer je tu ostvario jedini remi protiv Portugala - bilo je 2:2 u kvalifikacijama za SP 2006.

Lihtenštajn je u poslednja dva ciklusa kvalifikacija postigao samo četiri gola, uključujući i jedan u poslednjoj pobedi u okviru ovog takmičenja, na gostovanju Moldaviji u novembru 2014. godine.

Gonsalo Ramos je u odličnoj formi za Benfiku, postigao je šest golova u poslednjih šest utakmica za "orlove", a pamti se i njegov het-trik za Portugal protiv Švajcarske na Mundijalu.

NAŠ PREDLOG: 1-1&2-6 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba