"SOVE" SE VRAĆAJU NA VRH: Četiri ekipe u trci za direktan plasman u Čempionšip

O. M.

29. 03. 2023. u 15:47 >> 15:47

ČELTENAM dočekuje ekipu Šefild venzdeja u zaostaloj utakmici 26. kola engleske Lige 1.

СОВЕ СЕ ВРАЋАЈУ НА ВРХ: Четири екипе у трци за директан пласман у Чемпионшип

Profimedia

"Sove" dolaze na "Vodon roud" u nameri da prekinu post od tri utakmice bez pobede kojim su doveli u pitanje sve ono dobro što su uradili u prethodnom periodu, tačnije od početka oktobra kada su vezali 22 utakmice bez poraza i zauzeli prvo mesto na tabeli trećeg razreda engleskog fudbala.

Pobeda protiv 17-plasirane ekipe donela bi im povratak na lidersku poziciju pošto im Plimut trenutno beži dva boda, ali ima i utakmicu više. Ipak, poraz bi doveo u pitanje i direktan plasman u Čempionšip jer bi u tom slučaju Ipsvič imao tri boda manje ali i utakmicu manje od Venzdeja.

Ipak, Čeltenamova pozicija na tabeli ne bi trebalo da bude opuštajući faktor za izabranike Darena Mura, jer su pre tri dana izgubili bodove na gostovanju "fenjerašu" Forest grinu kome ni ova pobeda, prva od decembra, nije pomogla da pobegne sa dna tabele Lige jedan.

Prethodni poraz od Barnslija uveo je i rivale iz Južnog Jorkšira u trku za jedno od prva dva mesta, a pored trenutnog lidera Plimuta, u toj trci je i Ipsvič taun koji je trenutno u najboljoj formi jer je vezao šest pobeda.

Uprkos dva uzastopna poraza, Šefild venzdej je zadržao najbolji skor na gostovanjima u celoj Ligi jedan. Velikan sa Hilsboroa jedini ima više od 50 odsto pobeda na gostovanjima.

Čeltenam je posle očajne forme od početka godine, naročito u februaru u kome su izgubili pet utakmica, a samo po jednu pobedili i odigrali nerešeno, došao u situaciju da strepi za opstanak, ali je na vreme podigao formu i sada u martu može da se pohvali sa deset bodova osvojenih na četiri utakmice protiv Flitvud tauna, Linkoln sitija, Piterboro junajteda i Eksiter sitija.

Sada, devet kola pre kraja, "crvendaći" imaju osam bodova prednosti nad Akringtonom koji je prvi "ispod crte". Osim toga, svi ti timovi imaju utakmicu ili dve više.

Menadžer Vejd Eliot imao je deset dana da pripremi ekipu za Šefild venzdej, ali će verovatno protiv "sova" izvesti istih 11 kao protiv Eksitera. To znači da će napad predvoditi Alfi Mej koji je sa 13 golova najbolji strelac ekipe.

S druge strane, može se očekivati da Mur malo promeša karte i pokuša tako da razdrma ekipu posle dva uzastopna poraza.

U prvom delu sezone, Venzdej je na Hilsborou bio ubedljiv i pobedio sa 3:0, golovima Vindasa, Dele Baširua i Berija Benana koji će verovatno jedini od ove trojke igrati i danas.

Prošle godine na Vodon roudu bilo je 2:2. Veteran Mati Bler, koji ne igra već skoro godinu dana, od kojih je veći deo povređen, prvo je postigao autogol kojim je Šefild poveo sa 2:1, da bi u zaustavnom vremenu doneo izjednačenje Čeltenamu.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati