ZELENI NASTAVLJAJU POHOD NA PRVU TITULU POSLE 13 GODINA: Aris je otkinuo bodove Olimpijakosu, može li i Panatinaikosu?

O. M.

05. 04. 2023. u 08:21

FUDBALERI Panatinaikosa gostuju Arisu u utakmici 29. kola grčke Superlige.

ЗЕЛЕНИ НАСТАВЉАЈУ ПОХОД НА ПРВУ ТИТУЛУ ПОСЛЕ 13 ГОДИНА: Арис је откинуо бодове Олимпијакосу, може ли и Панатинаикосу?

Foto: Profimedia

Zeleni trenutno dele prvu poziciju sa AEK-om, a s obzirom na to da su po dodatnim parametrima u prednosti, ako i na kraju sezone budu bodovno izjednačeni, okitiće se naslovom šampiona Grčke, prvi put od 2010. godine. 

A da to neće biti nimalo lako videlo se u prošlom kolu kada je Volos otkinuo dva boda izabranicima Ivana Jovanovića, remijem bez golova.

Osim toga, AEK nije jedini protivkandidat Panati, tituli se nadaju i dva poslednja šampiona Grčke, trostruki uzastopni Olimpijakos i Arisov gradski rival PAOK koji je podigao trofej 2019. godine.

Aris je, uz pomenuti Volos, jedna od dve ekipe koje su u plej-ofu za titulu samo da popune broj od šest ekipa, mada su i jedni i drugi tokom regularnog dela sezone pokazali da su ipak za više od nijanse bolji od ostataka lige koji će takmičenje nastaviti u plej-autu.

To su "crno-žuti" pokazali i u prošlom kolu kada su otkinuli bod Olimpijakosu na ''Karaiskakiju'' (2:2)

Panatinaikosu nisu uspeli da otkinu nijedan u dva ovosezonska susreta, mada su bili blizu i oba puta su ih minute delile od remija. U oktobru, u prvom susretu bilo je 1:0 za PAO na ''Nikolaidisu'', a gol je postigao Sporar u drugom minutu nadoknade. U revanšu u Solunu, Aris je poveo a Panatinaikos brzo izjednačio ali je do potpunog preokreta gost stigao tek u 87. minutu. Za Panatinaikos je prvi pogodio Danijel Mančini u 36. minutu. Sebastijan Palasios je takođe našao mrežu. Jedini gol Arisa postigao je Mozes Odubajo u 10. minutu.

Na poslednjih pet međusobnih susreta Panatinaikos ima više uspeha i neporažen je, uz samo jedan neodlučan meč. Aris traži svoju prvu ligašku pobedu u susretima između dve ekipe od septembra 2021. 

Kao domaćin, Aris ove sezone ima devet pobeda, dva remija i dva poraza u 13 utakmica u Superligi. Na gostovanjima ove sezone Panatinaikos ima devet pobeda, dva remija i dva poraza, poslednji od Asterasa 30. januara. 

Na poslednjih deset susreta ovih ekipa samo dva puta je palo više od dva gola.

NAŠ PREDLOG: X2&0-2 (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)