TREĆI OVOSEZONSKI ''DERBI VEČITIH NEPRIJATELJA'': Trka za titulu nikad nije bila neizvesnija

V.M.

09. 04. 2023. u 09:29 >> 09:29

PANATINAIKOS će ugostiti Olimpijakos u 214. izdanju velikog derbija.

ТРЕЋИ ОВОСЕЗОНСКИ ДЕРБИ ВЕЧИТИХ НЕПРИЈАТЕЉА: Трка за титулу никад није била неизвеснија

Foto: Profimedia

Malo koja dva tima se ne vole kao današnji protivnici i njihovo rivalstvo je poznato kao jedno od najvećih na svetu. Ako gledamo tradiciju prednost je na strani Olimpijakosa koji je pobeđivao večitog rivala 86 puta naspram 53 trjmfa Pantinaikosa, a odigrana su i 73 remija. Ovaj obračun biće im jedan od značajnijih pošto se oba tima bore za titulu. Panatinaikos je na deobi prvog mesta sa AEK-om, dok im je za stopama Olimpijakos koji ima tri boda manje.

Što se tiče forme, ponovo je prednost na strani ''crveno-belih'' koji su na posldednjih pet utakmica ostvarili četiri trijumfa uz razogčaravajuću podelu bodova sa Arisom. Domaćin je vodio na tom meču sa 2:0 i delovalo je da će ostvariti rutinsku pobedu, ali Aris se nije predao, poravnao je sa dva brza pogotoka pri kraju meča i osvojio vredan bod.

Taj susret je koštao posao španskog stručnjaka Mičela, a zamenio ga je Hose Anigo koji je na svom debiju ostvario pobedu protiv PAOK-a od 3:1.

Sa druge strane, Pao je u istom periodu upisao pobedu manje uz remi viška. Podelom bodova protiv Volosa pre dva kola dopustio je AEK-u da se izjednači sa njim po broju bodova, tragičar meča bio je Andraž Sporar koji je u sudijskoj nadoknadi promašio jedanaesterac. Pre četiri dana ''zeleni'' su se vratili na pobedničke staze savladavši Aris rezultatom 0:1.

Ivan Jovanović radi sjajan posao sa Panatinaikosom i navijači se nadaju da srpski stručnjak može doneti titulu ''zelenima'' koju čekaju punih 13 godina. Što se tiče domaćina, on se pretplatio na osvajanje titula u 21. veku i ove sezone juri četvrti uzastopni trofej prvaka Grčke.

Ovo će biti treći ovosezonski ''derbi večitih neprijatelja''. Na prva dva viđene su podele bodova, 1:1, 0:0. Posebno je zanimljiv bio taj prvi u kojem je Olimpijakos poveo preko Biela u 84. minutu, ali Panatinaikos je izjendačio tek u 103. minutu nakon poduže sudijske nadoknade.

Očekuje se da treneri oba kluba izvedu najjače sastave jer nema značajnijih odsustva u taborima rivala.

Verujemo da ćemo gledati jednu tvrdu utakmicu sa malo golova.

NAŠ TIP: UG 0-2 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAMO NA 2 SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana