OLIMPIJAKOS NE DA TITULU PANATINAIKOSU? "Derbi večitih neprijatelja" bez rezultatskog značaj za Pirejce

O.M.

08. 05. 2023. u 08:57

SADA već bivši šampion Grčke Olimpijakos ugostiće "večitog neprijatelja" Panatinaikos u pretposlednjem kolu grčke Super lige.

ОЛИМПИЈАКОС НЕ ДА ТИТУЛУ ПАНАТИНАИКОСУ? Дерби вечитих непријатеља без резултатског значај за Пирејце

Foto: Profimedia

Ovaj meč trebalo je da bude odigran u nedelju, ali je odložen na zahtev Panatinaikosa koji je imao mnogo zaraženih virusom korona.

Crveno-beli iz Pireja su šansu da odbrane titulu matematički izgubili posle 33. kola kada su AEK i Panatinaikos podelili bodove i ostali na deobi prvog mesta sa nedostižnih plus deset u odnosu na Olimpijakos, tri kola pre kraja. Pirejcima ostaje borba za plasman u Ligu Evrope gde imaju tri boda više od četvrtoplasiranog PAOK-a, dok je peto mesto rezervisano za Aris.

Panatinaikos deli prvo mesto na tabeli sa AEK-om, ali će biti šampion ako ekipe ostanu poravnate i na kraju prvenstva. Naime, plasman se određuje na osnovu međusobnih susreta pa na osnovu gol-razlike u međusobnim susretima, a kako su Panatinaikos i AEK poravnati u ovim parametrima, odlučuje plasman na kraju regularnog dela sezone, a posle 26 kola prvi na tabeli bili su izabranici našeg Ivana Jovanovića. Navijači "zelenih" titulu šampiona Grčke čekaju punih 13 godina, od 2010. godine.

Panatinaikos je u poslednjem kolu odigrao 1:1 protiv PAOK-a i tako produžio seriju neporaženosti na 14 utakmica - devet pobeda i pet nerešenih. Olimpijakos je takođe osvojio bod u poslednjem meču Superlige, remijem bez golova protiv AEK-a.

U poslednjem susretu ove dve ekipe Panatinaikos je pobedio sa 2:0, golovima najboljeg strelca tima Andraža Šporara i Jusefa El Arabija koji je zatresao svoju mrežu. Oba meča u regularnom delu sezone pre plej-ofa završena su bez pobednika, 1:1 i 0:0. Olimpijakos traži svoju prvu ligašku pobedu u utakmicama između dva kluba od maja 2021. godine.

Olimpijakos je ove sezone na svom Karaiskakiju izgubio dva puta, po jednom od AEK-a i PAOK-a. Panatinaikos ima devet pobeda, dva remija i dva poraza u gostima ove sezone u prvenstvenim utakmicama, a trenutno je u seriji od sedam mečeva bez poraza u gostima. Poslednji put su poraženi u gostima 30. januara protiv Asterasa Tripolisa.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 2,00) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene