SURDULICA SANJA DRUGO POLUFINALE U ISTORIJI: Čukarički želi "osvetu" za eliminaciju 2021. godine

O. M.

04. 05. 2023. u 10:00

ČUKARIČKI gostuje Radniku iz Surdulice u četvrtfinalu fudbalskog Kupa Srbije.

СУРДУЛИЦА САЊА  ДРУГО ПОЛУФИНАЛЕ У ИСТОРИЈИ: Чукарички жели освету за елиминацију 2021. године

FOTO: Radnik Surdulica

Ekipa sa Banovog brda je posle dva uzastopna poraza u plej-ofu Super lige Srbije pala na treće mesto sa 65 bodova, koliko ima i drugoplasirani TSC, ali je ekipa iz Bačke Topole bolja u međusobnim susretima.

Radnik je s druge strane vezao četiri utakmice bez poraza pa je od već viđenog putnika u Prvu ligu Srbije stigao na samo bod od opstanka. Surduličanima će ovo biti prvo domaćinstvo ove sezone u kupu. Oni su u šesnaestini finala savladali Polet iz Ljubića sa 1:0, a u osmini finala su sa 2:1 pobedili na gostovanju beogradskom Radničkom.

"Brđanima" će ovo biti treće gostovanje, pošto su u prve dve runde Kupa na strani pobeđivali Zlatibor iz Čajetine i Metalac iz Gornjeg Milanovca sa po 2:0. 

Čukarički u svojim vitrinama ima jedan pehar šampiona Kupa Srbije, iz 2014/15, kada je u finalu pobedio ekipu Partizana sa 1:0, dok je Surduličanima najveći uspeh bilo polufinale 2020/21, kada ih je sa 2:1 pobedio kasniji osvajač Crvena zvezda. U toj sezoni, Radnik je u osmini finala eliminisao Čukarički na penale, iako su "belo-crni" vodili sa 2:0 posle manje od pola sata igre.

- Čukarički smo eliminisali u sezoni 2020/21. uprkos njihovom vođstvu od 2:0. Naši igrači su uspeli da izjednače na 2:2, a zatim su bili bolji izvođači jedanaesteraca. Prvenstvena tabela potvrđuje da su ''brđani'' favorit, bore se za drugo mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona. Biće sigurno zanimljiv meč, rivalu teško gostovanje, ali bilo bi pretenciozno da im pretimo - rekao je posle žreba  sportski direktor Surduličana Darko Gašić.

Ostali parovi četvrtfinala Kupa Srbije su Radnički Niš – Vojvodina i TSC – Novi Pazar, dok je Crvena zvezda već u polufialu nakon što je na penale savladala kruševački Napredak (0:0 u regularnom toku).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije