KO ĆE NA MEGDAN "SOVAMA"? Vembli čeka drugog finalistu plej-ofa Lige 1

O. M.

19. 05. 2023. u 11:08

STADION Oukvel biće ovog petka s početkom u 21 čas poprište revanša polufinala plej-ofa engleske Lige 1 između domaćeg Barnslija i Bolton Vonderersa. Prvi meč odigran pre šest dana završen je bez pobednika, 1:1.

КО ЋЕ НА МЕГДАН СОВАМА? Вембли чека другог финалисту плеј-офа Лиге 1

Profimedia

Bolton je u prvom meču imao veći posed lopte, ali je Barnsli bio opasniji pred protivničkim golom sa čak 19 šuteva u okvir naspram jednog koji su uputili "troteri". Na kraju je taj jedan bio dovoljan za izjednačujući gol koji je postigao Dion Čarls u 67. minutu. Barnsli je poveo samo tri minuta ranije golom Nikija Kadena.

Iako je Barnsli ligaški deo sezone završio poziciju iznad Boltona sa pet bodova više, a ima i aktivan rezultat iz prvog dela, forma ne ukazuje na to da su domaći fudbaleri favoriti protiv "trotera". 

Barnsli je u seriji od četiri utakmice bez pobede, nakon što je uzeo jedan bod u poslednja tri meča regularne sezone, ludi remi 4:4 na gostovanju MK Donsima, u kome je bilo 0:1, pa 4:1 i na kraju 4:4.

Istina, preostali rivali u ovom nizu su novi član Čempionšipa Ipsvič i dva polufinalista plej-ofa, Piterboro i Bolton.

Barnsli je inače prilično siguran na Oukliju ove sezone, ali je pre poraza pod Ipsviča i Piterboroa poslednji tim koji je ovde slavio bio upravo Bolton. "Troteri" su drugog dana nove godine pobedili sa 3:0, doduše, imali su igrača više od 11. minuta.

Bolton je izgubio samo jednu od poslednjih deset utakmica, a ekipa Jana Evata imala je drugu najbolju odbranu u Ligi jedan sa primljenih 37 golova u 47 mečeva, računajući i prvi meč polufinala plej-ofa.

Povrh toga, "troteri" su nanizali šest mečeva bez poraza u gostima, a pobedili su u tri od poslednja četiri gostovanja.

Ovo će biti inače šesti susret ovih ekipa u sezoni, pošto su igrali i u prvoj rundi FA kupa, a Barnsli je pobedio sa 2:1 u gostima. U prvom susretu u Boltonu bilo je 0:0 pa je ukupan skor u sezoni po jedna pobeda i tri remija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)