SITI ODRŽAVA FORMU U POHODU NA TRIPLETU: ''Galebovi'' po prvi put u svojoj istoriji igraju u Evropi

V.M.

24. 05. 2023. u 08:10

FUDBALERI Brajtona ugostiće četu Pepa Gvardiole u zaostaloj utakmici 32. kola Premijer lige.

СИТИ ОДРЖАВА ФОРМУ У ПОХОДУ НА ТРИПЛЕТУ: Галебови по први пут у својој историји играју у Европи

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što su za vikend proslavili svoju treću uzastopnu titulu, četvrtu u poslednjih pet godina, igrači Mančestera sitija će večeras održavati formu pred bitne utakmice koje ih očekuju, finala FA kupa i Lige šampiona u kojima će igrati sa Junajtedom i Interom. Sa druge strane, Brajton je pobedom protiv Sautemptona osigrao plasman u Evropu iduće sezone u kojoj će nastupiti po prvi put u svojoj istoriji.

Domaćin je odigrao fantastičnu sezonu i u pretposlednju utakmicu u sezoni ulazi sa šestog mesta na tabeli. Tu će verovatno i ostati jer ima tri poena više i odigran meč manje od Vile sa kojom igra u poslednjem kolu, ali u slučaju jednakog broja bodova u Premijer ligi se gleda gol-razlika, što ide u korist Brajtonu (+20 naspram +4).

Velike zasluge za sjajne igre idu na račun Roberta de Zerbija koji je početkom sezone zamenio Grejama Potera i uradio fantastičan posao. Dovoljno o kvalitetu Italijana govori činjenica da je Pep Gvardiola na pres-konferenciji pred ovaj meč izjavio da je De Zerbi jedan od najuticajnijih fudbalskih menadžera u poslednjih dvadeset godina.

Harizmatični Italijan je najavio da njegova četa neće spustiti gas u završnici iako je ostvarila plasman u Evropu i sigurno je da nas očekuje spektakl na ''Ameksu''.

Mančester siti je napravio izuzetan niz od 24 utakmice bez poraza u svim takmičenjima, pobeđujući u svakoj od poslednjih 12 utakmica u Premijer ligi u tom periodu, a nakon što su većim delom sezone zaostajali za Arsenalom u trci za titulu, sada imaju plus sedam u odnosu na ''tobdžije'' uz odigran meč manje. Iako su ''građani'' osvojili titulu prvaka, ne planiraju tu da se zaustave jer im tek predstoje finala u Ligi šampiona i FA kupu u kojima će pokušati da osvoje drugu tripletu u istoriji engleskog fudbala.

Gvardiola je istakao da njegova ekipa jedva čeka te duele i da će im pobede na tim utakmicama doneti epitet jedne od najboljih ekipa u istoriji fudbala.

U redovima domaćina nema Lamptija, Lalane, Marča Sančeza i Sarmijenta, dok će kod gosta odsustvovati Nejtan Ake.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni Siti je slavio sa 3:1 na ''Etihadu''. 

Večeras verujemo da ćemo gledati sličan duel i da će, kako tradicija nalaže (18 golova na poslednjih pet međusobnih utakmica), biti pogodaka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)