UNION BERLIN NA KORAK OD ISTORIJE: Liga šampiona će se igrati u prestonici?

V.M.

27. 05. 2023. u 08:45

VERDER dolazi u ''Kuću starog šumara'' u utakmici poslednjeg kola Bundeslige.

УНИОН БЕРЛИН НА КОРАК ОД ИСТОРИЈЕ: Лига шампиона ће се играти у престоници?

Foto: Profimedia

Domaćin je nadmašio sva očekivanja ove sezone i sada je na korak od sna. Trenutno je na četvrtom mestu i ima isto bodova kao i petoplasirani Frajburg ali je zbog bolje gol-razlike ispred njega (+12 naspram +8). Ako bi četa Ursa Fišera danas trijumfovala sigurno bi se plasirala u Ligu šampiona, a to je moguće i sa remijem (evetnualno i porazom) jer Frajbrug igra jako težak meč u Franfurtu protiv Ajntrahta koji se pritajno nada Ligi konferencija.

Ekipa iz prestonice je opala u formi u poslednje vreme, ali odlične igre iz prve polusezone kada se Union borio za prvo mesto drže ih u vrhu tabele. U proteklih deset kola ''čelični'' su osvojili 15 bodova, a pre sedam dana su imali zlatnu priliku da maltene štikliraju plasman u Ligu šampiona, ali ih je Hofenhajm predvođen Andrejem Kramarićem savladao rezultatom 4:2.

Union će danas imati podršku svojih vatrenih pristalica, a na ruku mu ide podatak da ove sezone nije izgubio na ''Kući starog šumara'', ostvario je deset pobeda uz šest remija i jedan je od najboljih domaćina u Bundesligi.

Sa druge strane, Verder igra bez pritiska u završnici prvenstva što je očigledno dovelo do opuštanja igrača jer je bivši prvak Nemačke u poslednja četiri kola osvojio samo jedan bod i to prošle nedelje kada je remizirao sa Kelnom (1:1) i tako prekinuo niz od tri vezana ligaška poraza.

Ekipa iz Bremena je sigurna na 12. poziciji na tabeli i igra jako otvoreno ove sezone o čemu svedoči gol-razlike ekipe, 51:63 i samo je na Bajernovim i Dortmundovim utakmicamam viđeno više pogodaka.

Tradicija je na strani Uniona koji je vezao četiri pobede u međubosnim duelima sa Verderom.

U redovima domaćina će odsustvovati već duže povređeni Šefer, dok je pod znakom pitanja Knohe.

Gost u prestonicu dolazi bez Agua, Hilsnera, Pipera i Salifua.

Verujemo da Union neće propustiti priliku da se prvi put u svojoj istoriji plasira u Ligu šampiona i očekujemo da pred svojim vatrenim pristalicama ostvari pobedu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili