MADRIĐANI RASTEREĆENI: Sosijedadu dva od mogućih šest bodova dovoljno za Ligu šampiona

V.D.

28. 05. 2023. u 10:28

VEČERAS od 19 časova u okviru pretposlednjeg kola LA lige sastaju se Atletiko Madrid i Real Sosijedad

МАДРИЂАНИ РАСТЕРЕЋЕНИ: Сосиједаду два од могућих шест бодова довољно за Лигу шампиона

Foto: Tanjug

Atletiko Madrid je imao nešto slabiji start sezone a u najviše u prilog tome govori da su u jednoj od najslabijih ako ne i najslabijoj grupi u Ligi šampiona zauzeli poslednju poziciju. Rivali u grupi "B" bili su Porto, Klub Briž i Bajer Leverkuzen a Atletiko je upisao samo pet bodova.

Nakon preranog ispadanja iz Evrope puleni trenera Simeonea su mogli da se maksimalno posvete La ligi i ostvare što bolji plasman kako bi i naredne sezone igrali u najelitnijem evropskom takmičenju.

Atletiko je u poslednjih 20 kola ekipa sa najboljom formom u prvenstvu i uspeli su da 11. sezonu zaredom obezbede učešće u Ligi šampiona pa u današnji meč ulaze potpuno rasterećeno.

Sa druge strane gosti iz San Sebastijana su poznati po tome što u elitnom klupskom takmičenju igraju svake desete godine, tačnije bili su učesnici Lige šampiona u sezonama 2003/2004 pa nakon toga u sezoni 2013/2014 a kako stvari trenutno stoje ponovo će im to poći za nogom i u sezoni 2023/2024.

Sosijedadu je potrebno da u naredna dva meča sa Atletikom i Seviljom osvoji bar dva boda kako ne bi razmišljao o rezultatima konkurenta za poziciju broj četiri, ekipe Viljareala. "Žuta podmornica" koja zaostaje pet bodova za Baskijcima danas gostuje Rajo Valjekanu dok u poslednjem kolu dolazi na isti ovaj stadion na megdan Madriđanima.

Čolo Simeone na današnjem susretu ima podugačak spisak odsutnih igrača i neće moći da računa na Moratu, Depaja, Mandavu, Savića, Oblaka, Ljorentea i Lemara.

Trener gostiju Imanol Alguasil na put u prestonicu nije poveo dugo povređenog Sadika i veterana Silvu dok su nastupi rezerviste Guevare i Pašeka pod znakom pitanja.

U prvom ovosezonskom susretu na "Anoaeti" Atletiko je poveo brzim golom Morate u petom minutu da bi izjednačenje i bod svom timu doneo Umar Sadik nekadašnji golgeter Partizana.

Real Sosijedad je u dobroj formi i vezao je sedam mečeva bez poraza u prvenstvu a mi verujemo da će taj niz nastaviti i danas na "Metropolitano stadionu" u Madridu.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,61)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati