EKSPRESNI POVRATAK JE SVE BLIŽI: "Žirondinci" drže sve u svojim rukama

V.D.

26. 05. 2023. u 15:30 >> 15:30

VEČERAS nas očekuje pretposlednje kolo druge lige Francuske

ЕКСПРЕСНИ ПОВРАТАК ЈЕ СВЕ БЛИЖИ: Жирондинци држе све у својим рукама

Profimedia

Šestostruki prvak Francuske Bordo je prošle sezone po prvi put ispao iz elite u 21. veku. Popularni "Žirondinci" su imali problema sa finasijama, što se odrazilo na njihove partije i zauzeli su poslednju poziciju u Ligi 1, ali su ove sezone pokazali da je odlika velikog kluba da prebrodi probleme i vrati se jači i bolji.

Bordo se trenutno nalazi na drugoj poziciji sa 69 osvojenih bodova, dva manje od lidera Avra i tri više od trećeplasiranog Meca. 

Od sezone 2023/2024. broj klubova u Ligi 1 će biti smanjen sa 20 na 18, pa imamo slučaj da ove sezone samo dva kluba ulaze iz Lige 2, a čak četiri ispadaju iz elite.

Današnji domaćin ekipa Anesija je prošle godine bila član treće lige. Zacrtani cilj za ovu sezonu još nije ostvaren, pa će u naredna dva kola voditi bitku za opstanak u drugom rangu francuskog fudbala.

Trenutno se nalaze na poziciji 15 sa samo bodom više od 17. Poa, koji se nalazi u opasnoj zoni.

Ekipa sa istoka Francuske je ove sezone iznenadila mnoge i igrala polufinale Kupa gde je ispala od kasnijeg osvajača Tuluza.

U prvom delu prvenstva Bordo je slavio minimalnim rezultatom na svom terenu, a mi večeras očekujemo još jednu tvrdu utakmicu s obzirom na to da su bodovi jako potrebni i jednima i drugima.

NAŠ TIP: I0-1&II0-2 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković