FRANCUSKA I ITALIJA POPRAVLJAJU UTISAK: Duel četvrtfinalista poslednjeg EP

O. M.

22. 06. 2023. u 11:25

MLADE fudbalske reprezentacije Francuske i Italije počinju poteru za peharom evropskog šampiona na U-21 Evro 2023.

ФРАНЦУСКА И ИТАЛИЈА ПОПРАВЉАЈУ УТИСАК: Дуел четвртфиналиста последњег ЕП

FOTO: M. Vukadinović

Ove dve reprezentacije stigle su do četvrtfinala pre dve godine u Sloveniji i Mađarskoj. Italija je, inače, uz Španiju najtrofejnija mlada reprezentacija Evrope sa pet titula, a poslednju je osvojila 2004. godine pobedivši u finalu Srbiju i Crnu Goru sa 3:0.

Tu generaciju "azurina" s klupe je predvodio legendarni Klaudio Đentile, a na terenu Danijele de Rosi i Alberto Đilardino. Francuzi na trofej čekaju od davne 1988, kada su ih do jedine titule vodili Frank Soze i Loran Blan.

Italija je bez poraza prošla kvlaifikacije, sa sedam pobeda i tri remija ispred Republike Irske koja je kasnije u baražu ispala od Izraela.

"Galski petlići" su osvojili prvo mesto u grupi sa Ukrajinom koja se preko Slovačke u baražu ipak domogla Evra, odnosno Srbije koja je zauzela treće mesto u grupi, ali nikada nije realno ugrozila jedno od prva dva mesta.

Nedavno, preciznije u martu, "orlići" su izgubili i od vršnjaka iz Italije sa 2:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj na stadionu u Bačkoj Topoli. Oba gola za "azurine" postigao je napadač Intera na pozajmici u Frozinoneu Samuele Mulatieri.

Inače, od svih evropskih fudbalskih velikana, Francuska ima ubedljivo najgoru mladu ekipu. Ne samo da su titulu osvojili samo jednom i to u starom formatu koji se igrao po kup-sistemu, nego su najmanje puta učestvovali u završnici otkad se igra turnirski. Između dva polufinala 2006. i 2017. godine propustili su šest uzastopnih turnira.

Pred početak ovog Evra pobedili su Meksiko, čime su prekinuli niz od četiri utakmice bez trijumfa. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)