OBRAČUN NEPORAŽENIH: Mogu li Ukrajinci iznenaditi ''perfektne'' Francuze?

V.M.

02. 07. 2023. u 08:35

U drugom današnjem četvrtfinalu Eura za mlade gledaćemo obračun dve neporažene ekipe, Francuske i Ukrajine.

ОБРАЧУН НЕПОРАЖЕНИХ: Могу ли Украјинци изненадити перфектне Французе?

Foto: Profimedia

'' Galski petlići'' su se prošetali kroz grupu ''D'' osvojivši maksimalnih devet bodova, dok su Ukrajinu momemnti delili od prvog mesta u grupi ''B'', ali pogodak Ruiza u 90. minutu poslednjeg kola pomerio ih je na drugo mesto.

Što se tiče Francuza, oni su na početku prvenstva savladali velikog rivala Italiju sa 2:1 iako su samu završnicu meča igrali sa igračem manje. Nakon toga rutinski su odradili posao protiv Norvežana (1:0), što je značilo da im je u poslednjem kolu bio dovoljan bod protiv Švajcarske za prolaz u nokaut fazu, ali oni su u dominantnom stilu uzeli sva tri, 4:1.

Francuska je uz Englesku jedina reprezentacija koja je osvojila maksimalan broj bodova u grupnoj fazi. 

''Trikolori'' su se deset puta plasirali na Euro u svojoj istoriji i svaki put su stizali barem do četvrtfinala, mada vredi napomenuti da u periodu od 2007. do 2017. nisu upisali nijedan nastup na završnom turniru.

Sa druge strane, Ukrajinci su u uvodna dva kola osvojili šest bodova. prvo su rutinski porazili Hrvate sa 2:0, a nakon toga su uz dosta  muka auto-golom Dicana u samoj završnici meča savladali jednog od domaćina, Rumuniju. U poslednjem kolu imali su priliku da se domognu prvog mesta, vodili su sa 2:0 protiv Španaca na poluvremenu, ali '' crvena furijica'' se vratila u drugom delu igre, poravnala rezultat i tako zauzela prvo mesto zbog bolje gol-razlike.

Ukrajina je svoj najbolji plasman na Euru imala 2006. kada je u finalu poražena od Holandije i u ovaj meč ulazi sa dosta samopouzdanja jer je tresla mrežu svog protivnika na prethodnih 18 utakmica u kojima je doživela samo dva poraza.

Francuzi imaju problema sa povredama, biće bez ponajboljeg igrača ekipe Olisea za kojeg je Euro završen, a na tribinama će mu se pridružiti i Kounadio Kone koji je na meti velikog broja evropskih velikana poput Liverpula. 

Kod Ukrajinaca nema izostanaka, a dobra vest za selektora Rotana je povratak Vladislava Vanata nakon odrađene susepnzije.

Ovo će biti obračun dve napadački raspoložene ekipe i verujemo da će biti golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove