ENGLEZI NA OVO ČEKAJU 14 GODINA: Izraelci su već ispisali istoriju

O. M.

05. 07. 2023. u 09:34

FUDBALSKA bajka mladih reprezentativaca Izraela nastavlja se danas kada u polufinalu Evra do 21 godine ukrštaju koplja sa vršnjacima iz Engleske. Utakmica se igra od 18 časova na stadionu Ađarabet arena u Batumiju.

ЕНГЛЕЗИ НА ОВО ЧЕКАЈУ 14 ГОДИНА: Израелци су већ исписали историју

FOTO: Profimedia

Izraelci su se na završni turnir plasirali kroz plej-of nakon što su bili drugi u svojoj kvalifikacionoj grupi iza Nemačke. U plej-ofu su posle penala eliminisali Republiku Irsku. Na Evro su došli bez mnogo nade u visok plasman, posebno nakon što ih je žreb opet ukrstio s Nemačkom, ali i sa jednim od najvećih favorita turnira Englezima.

Već  prvoj utakmici osvojili su bod protiv Nemačke, zatim su izgubili od Engleske, ali su u poslednjoj utakmici u grupi savladali Češku i tako osvojili drugo mesto u grupi. Četvrtfinale im je donelo za rivala domaćina Gruziju koja je pravila senzaciju za senzacijom u svojoj grupi. Gruzini su savladali Portuglace pa igrali nerešeno sa Belgijancima i Holanđanima, ali su njihove snove o plasmanu u polufinale srušili Izraelci i penal-rulet.

Engleska je na korak do prvog finala posle 2009. godine. "Mladi lavovi" su stoodstotnog učinka na ovom Evru i nisu primili ni gol. Savladali su Češku, Izrael i Nemačku u grupi sve sa po 2:0, a u četvrtfinalu Portugal sa 1:0. otkad je klupu preuzeo Li Karsli, u julu 2021. Engleska je pobedila na 12 od 14 utakmica, uz po jedan remi i poraz.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&3+ (kvota 2,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!