PORTUGAL IZGLEDA NEZAUSTAVLJIVO: Mogu li ''azurini'' do novog iznenađenja u finalu?

V.M.

16. 07. 2023. u 10:09 >> 10:09

U finalu Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina gledaćemo obračun Italije i Portugala.

ПОРТУГАЛ ИЗГЛЕДА НЕЗАУСТАВЉИВО: Могу ли азурини до новог изненађења у финалу?

Foto: Profimedia

Ove dve reprezentacije su imale dosta različit put do finala. Portugal je opravdao ulogu favorita na takmičenju i u dominantnom stilu se prošetao do finala, dok su sa druge strane Italijani jedva prošli grupu, a nakon toga su pogotkom u poslednjim minutima polufinala iznenadili Španiju.

Nakon pobeda nad Poljskom (2:0), Italijom (5:1) i Maltom (2:1) u grupnoj fazi, ekipa Joahima Milheira je obezbedila deveti plasman u polufinale u istoriji takmičenja, u kojem su rutinski sa 5:0 savladali Norvešku na stadionu ''Toni Bezina''.

Portugal je prikazao briljante partije u dosadašnjem toku takmičenja, postigao je impresivnih 14 pogodaka uz samo dva primljena i sa epitetom favorita ulazi u veliko finale. 

Ovo će Portugalcima biti deseto finale u istoriji, do sada su osvojili četiri titule, poslednju 2018. godine i sigurno je da je ova nova generacija veoma motivisana da se upiše u anale i ponovo donese trofej na Iberijsko poluostrvo.

Zanimljivo je da su današnji rivali već odigrali jedan susret na ovom takmičenju u grupnoj fazi. Portugal je tada ubedljivo savladao Italiju sa 5:1, ali ta utakmica bila je prekretnica za ''azurine'' koji su se nakon nje probudili i obezbedili plasman u polufinale gde ih je čekala Španija.

Posle 45 minuta na semaforu je stajalo 0:0, ali obe reprezentacije su se raspucale u drugom delu, Italija je povela preko Vinjata, ali Španci su brzo izjednačili pogotkom Barbera,  nakon deset minuta mirovanja Pizili je ponovo doveo svoju selekciju u prednost, ipak ''rohita'' nije bila spremna za predaju i ponovo je poravnala, ovoga puta preko Gasiorovskog.

Delovalo je da će utakmica otići u produžetke, ali drugačiji plan je imao Lipani koji je u završnici meča na asistenciju Hase postigao pobedonosni pogodak i odveo Italiju u njeno 11. finale u istoriji takmičenja (tri pobede, sedam poraza).

Iako je Portugal ostvario veliku pobedu u prvom susretu ovih timova, finale je potpuno drugačija priča. Italija deluje kao ekipa koju prati sreća ovog turnira i sigurno je da ćemo gledati veoma zanimljiv meč u kojem verujemo da će oba tima postići po gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana