FERENCVAROŠ JURI LIGU ŠAMPIONA: Gost sa Farskih Ostrva se nalazi u strahovitoj formi

V.M.

19. 07. 2023. u 14:16 >> 14:16

U revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ekipa Ferencvaroša će pred svojim navijačima pokušati da obezbedi prolaz dalje protiv Klaksvika.

ФЕРЕНЦВАРОШ ЈУРИ ЛИГУ ШАМПИОНА: Гост са Фарских Острва се налази у страховитој форми

FOTO: FK Crvena zvezda

Mađarski predstavnik je u prvom susretu imao inicijativu tokom većeg duela meča. Držao je loptu i stvarao šanse, ali nije uspeo da pronađe put do mreže tako da se sa Farskih Ostrva vratio praznik ruku, 0:0.

Ferencvaroš je prošle sezone osvojio svoju 34. titulu prvaka Mađarske, petu godinu zaredom se takmiči u kvalifikacijama za Ligu šampiona i u svakoj od prethodne četiri sezone napredovao je dalje od drugog kola. 

Što se tiče prošlogodišnje odiseje u Evropi, četa Stanislava Čerčesova poražena je u trećem kolu kvalifikacija za najelitnije evropsko takmičenje od Karabaga pre nego što je iznenađujuće zauzela prvo mesto u grupi ''H'' Lige Evrope ispred Monaka, Trabzona i Crvene zvezde i plasirala se u šesnaestinu finala dospevši u nokaut rundu evropskog takmičenja prvi put posle skoro pola veka. Međutim, odmah su eliminisani od strane Bajera iz Leverkuzena, poprilično ubedljivo ukupnim rezultatom 4:0.

Ferencvaroš se nada da će u sredu završiti posao na domaćem terenu i tako se približiti grupnoj fazi Lige šampiona u kojoj su nastupali dva puta u svojoj istoriji, u sezonama 1995/96. i 2020/21.

Posao im neće biti lak, jer im u goste dolazi razigrani prvak Farskih Ostrva koji je u fantastičnoj formi i doživeo je samo jedan poraz na poslednjih 20 utakmica u 2023. godini.

Klaksvik je odlično započeo odbranu titule, osvojio je maksimalnih 48 bodova iz uvodnih 16 utakmica u prvenstvu i već ima popriličnu zalihu od +12 u odnosu na svog najbližeg pratioca B36 Toršavn.

Gostu je ovo peti put da se takmiči u kvalifikacijama za Ligu šampiona, jednom su prošli u drugu fazu pre pet godina, ali tada ih je zaustavio Jang Bojs ukupnim rezultatom 1:3.

Pobednik ovog dvomeča u drugom kolu će igrati sa švedskim Hekenom koji je rutinski odradio posao protiv TNS-a ostvarivši dve pobede, kod kuće 3:1 i u gostima 0:2.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)