PRŠTAĆE NA ''MAKSIMIRU'': Balkanska kolonija stoji na putu Dinamovog plasmana u LŠ

V.M.

25. 07. 2023. u 12:45 >> 12:46

U prvoj utakmici drugog kola kvalfikacija za Ligu šampiona, Dinamo će na ''Maksimiru'' ugostiti Astanu.

ПРШТАЋЕ НА МАКСИМИРУ: Балканска колонија стоји на путу Динамовог пласмана у ЛШ

FOTO: EPA

Dinamo Zagreb je postao veteran u kvalifikacijama za najelitnije evropsko takmičenje, plasiravši se u grupnu fazu Lige šampiona u šest od poslednjih 12 sezona. Ipak, taj uspeh ga ne prati u samom takmičenju jer je u svih šest navrata šampion Hrvatske završavao kao poslednji na tabeli. To je bio slučaj i prošle godine kada su ispred njega bili Salcburg, Milan i Čelsi.

''Modri'' su prošle sezone osvojili svoj 24. naslov prvaka Hrvatske, šesti uzastopni, ali nisu dobro započeli odbranu istog jer ih je u prvom kolu nasred ''Maksimira'' šokirao večiti rival Hajduk Split rezultatom 1:2.

Dinamo je imao solidan pripremni period za vreme kojeg je prikazao promenljive partije. Odigrao je četiri prijateljske utakmice u kojima je dva puta trijumfovao i remizirao. Bio je bolji od Dugog Sela (1:0) i CSKA Sofije 1948 (3:2), a nerešeno je igrao sa Koperom (2:2) i Spartom iz Praga (1:1).

Domaćin je ove sezone već osvojio jedan trofej, u finalu Superkupa Hrvatske susreo se sa Hajdukom kojeg je savladao pogotkom Baturine u 53. minutu.

Astana je, sa druge strane, samo jednom uspela da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona, što je bilo u sezoni 2015/16. kada je završila na dnu svoje grupe.

Kazahstanski predstavnik je ovogodišnju kampanju započeo u prvom kolu kvalifikacija. U veoma ujednačenom dvomeču bio je bolji od Dinama iz Tbilisija ukupnim rezultatom 2:3. U prvom meču su odigrali nerešeno (1:1), dok je u drugom Dinamo vodio sa 1:0, ipak Astana se probudila u nastavku i brzim golovima Bejsebkova (50. minut) i Darboa (51. minut) obezbedila plasman u narednu rundu.

Za gosta se može reći da je mala balkanska kolonija jer se u redovima popularnih ''građana'' nalazi veliki broj igrača sa Balkana poput Josipa Čondrića, Alekse Amanovića, Igora Ivanovića, kao i bivše uzdanice veznog reda Crvene zvezde Dušana Jovančića.

Astana je za vikend odigrala remi bez golova sa Atjaruom i sada zaostaje tri boda za vodećim Ordabasijem.

Današnji rivali su se susreli u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona 2018. i tada je Dinamo rutinski slavio ukupnim rezultatom 3:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)