ŽELJI PRIJA BAKU: "Plavi" u poslednjim trenucima ispustili pobedu na "Grbavici"

O. M.

03. 08. 2023. u 08:56

AZERBEJDžANSKI predstavnik Nefči u Bakuu dočekuje od 19 časova ekipu sarajevskog Željezničara. To je revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, prva utakmica pre nedelju dana na Grbavici završena je nerešenim ishodom, 2:2.

ЖЕЉИ ПРИЈА БАКУ: Плави у последњим тренуцима испустили победу на Грбавици

Profimedia

Iako je Željo dva puta vodio, Nefči je u poslednjim trenucima stigao do remija, evrogolom Rahmana Hačijeva. Željezničar je bio bolji protivnik, ali Nefči nije nezasluženo izjednačio jer je pokazao da je iskusna i taktički potkovana ekipa. Pokazali su Azeri protiv Želje da znaju kako se igra na rezultat i da se nikada ne predaju. To su kvaliteti koji ih nisu krasili tokom pripremnog perioda, kada su koplja ukrstili i sa našim šampionom Crvenom zvezdom. 

"Crveno-beli" su im naneli najteži poraz, čak 4:0, ali nisu mnogo bolje prošli ni protiv moskovskog Spartaka, Fenerbahčea, ali ni Zenita kome su jedino uspeli da zatresu mrežu. 

Od ovog leta trener Nefčija je nekadašnji rumunski internacionalac Adrijan Mutu koji je međunarodnim iskustvom očigledno uticao na igrače Nefčija u pozitivnom smislu.

Koliki uticaj na igru će sada ostaviti odlazak prve zvezde tima Saldanje, koji je pojačao naš Partizan, ostaje da se vidi. Njegovo odsustvo pokušaće da nadoknade nove akvizicije Šišnjašiki i Kofi.

Željezničar je na Grbavici svojim navijačima priredio još jedan spektakl, a "manijaci" su se odužili frenetičnim navijanjem i još jednom pokazali kako se bodri voljeni klub.

Ponovo je strelac za Željezničar bio Dženan Haračić, dok je drugi pogodak postigao Jozef Amoa. Veliki problem za Željezničar je neigranje nekoliko glavnih igrača. Amoa i Jašarević su odsutni zbog povreda, Drina ima tri žuta kartona, dok su Cocalić i Štilić povređeni i pod znakom pitanja su za ovaj meč.

Željo igra napadački fudbal i postiže dosta golova, dok imaju velike probleme u defanzivi, tako da sve ukazuje da će ovaj meč biti otvorena borba. Željezničar je i u prošlom kolu kvalifikacija igrao u Bakuu gde ga je ugostio Dinamo iz Minska, pa je glavni grad Azerbejdžana ostao u lepom sećanju "plavima sa Grbavice".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)