OBRAČUN GLAVNIH KANDIDATA ZA OSVAJANJE PREMIJER LIGE: Može li Arsenal konačno da savlada ''građane''?

V.M.

06. 08. 2023. u 09:05

KAO i svake godine, Komjuniti šilda najavljuje sezonu u Premijer ligi, a ovoga puta u njemu će se sastati glavni kandidati za titulu, Arsenal i Siti.

ОБРАЧУН ГЛАВНИХ КАНДИДАТА ЗА ОСВАЈАЊЕ ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ: Може ли Арсенал коначно да савлада грађане?

FOTO: Tanjug/AP

Mančester siti je prošle sezone pokazao zašto je najbolja ekipa u Evropi osvojiši popularnu ''tripletu'' (Premijer liga, FA kup, Liga šampiona), dok je Arsenal svoje mesto u Komjuniti šildu zaradio tako što je ''građanima'' bio najveća pretnja u domaćem prvenstvu zauzevši drugo mesto na tabeli.

Iako nije uspeo da svrgne Siti sa trona, Arsenal je prošle sezone pokazao da se ekipa razvija u pravom pravcu i sa velikim očekivanjima ulazi u novu kampanju. Uprava kluba je prepoznala kvalitet koji Mikel Arteta donosi na klupi i dovela mu je veliki broj pojačanja.

Svakako se od njih najviše ističe doskorašnji kapiten Vest Hema, Deklan Rajs, koji je postao najskuplji Englez u istoriji fudbala (120 miliona evra), a uz njega dovedeni su Kaj Haverc (75 miliona), kao i Jurijen Timber (40 miliona).

Očekivanja su velika na ''Emiratima'' ove sezone i ekipa iz prestonice veruje da je spremna da konkuriše za sam vrh ne samo engleskog, nego i evropskog fudbala jer se nakon par godina odsustva vraća u Ligu šampiona.

Siti je prošle sezone konačno osvojio najeltinije evropsko takmičenje, ali Gvardiola se sigurno neće tu zaustaviti i Španac je oran da zacementira svoje ime u imenima najvećih trenera u istoriji fubdala.

Ekipa je preko leta doživela određene promene, ali okupljeni sasatv će sigurno biti velika fudbalska sila. Plavi deo Mančestera napustili su kapiten Ilkaj Gundogan (Barselona), kao i Rijad Marez kojeg su sa ''Etihada'' odvukli saudijski milioni (Al Hilal). Ipak, uprava kluba nije sedela skrštenih ruku i dovedena su dva hrvatska reprezentativca. Jedan od njih je dugogodišnja Gvardiolina želja Mateo Kovačić, kao i najskuplji defanzivac u istoriji fudbala Joško Gvardiol.

Pored toga Siti nije pravio veće promene, a ono što je bitno je da u novu kampanju spreman ulazi neprikosnoveni Erling Holand koji je prošle sezone na 53 odigrane utakmica čak 52 puta tresao mrežu protinvika.

''Građani'' dominiraju u međusobnim duelima sa Arsenalom, prošle sezone su ga porazili tri puta, a generalno gledano su vezali čak osam pobeda nad ''tobdžijama''.

Očekujemo da gledamo jedan borben meč u kojoj će oba tima biti željna da sezonu otvore osvajanjem trofeja i zbog toga verujemo da će biti pogodaka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!