ARSENAL JE SPREMAN ZA TITULU: Pohod kreće na svom stadionu protiv dvostrukog prvaka Evrope

V.M.

12. 08. 2023. u 11:04 >> 11:04

OD 13:30 na ''Emirejtsu'' gledaćemo obračun između Arsenala i Notingem foresta.

АРСЕНАЛ ЈЕ СПРЕМАН ЗА ТИТУЛУ: Поход креће на свом стадиону против двоструког првака Европе

FOTO: Tanjug/AP

Današnji rivali su prošle sezone uspeli da ispune svoja očekivanja. Arsenalu je to bio povratak u Ligu šampiona, a on je uradio i više od toga borivši se za titulu sa Mančester sitijem, dok je sa druge strane Forest uspeo da osigura igranje u Premijer ligi i ove godine zauzevši 16. mesto na tabeli.

Domaćin se preko leta pojačavao za pohod na titulu, a da je spreman da skine Siti sa trona prikazao je u Komjuniti šildu koji je osvojio trijumfom nad ''građanima''. Gledali smo ujednačenu utakmicu u kojoj je prvi gol postignut tek u 77. minutu, Siti je poveo preko Palmera, ali Arsenal se nije predavao i uz dosta sreće je došao do izjednačenja u samoj završniici meča kada je udarac Trosara pogodio defanzivca i ušao u gol.

Usledili su penali u kojima su ''tobdžije'' bile smirenije glave i došle do pobede nad rivalom kojeg nisu savladali pune tri godine. 

Arteta je u prelaznom roku dobio pojačanja kakva je samo mogao da sanja, za engleski rekord je doveden sjajni Deklan Rajs, Haverc je ostao u Londonu ali sa ''Stamford bridža'' se preselio na ''Emirejts'', dok će se za defanzivu pobrinuti novopridošlica iz Ajaksa, holandski reprezentativac Jurijen Timber.

Arsenal će imati obaveze i u Ligi šampiona, ali engleski velikan sa dosta samopoudanja ulazi u novu sezonu i klub očekuje da ostvari velike uspehe.

Sa druge strane, Notingem forest je imao ''nešto mirnije'' leto u odnosu na prošlo kada je doveo neverovatnih 30 novih igrača. ''Šumare'' je sada pojačao Entoni Elanga koji je došao iz Junajteda za 17,5 miliona evra , sa pozajmice iz Njukasla je otkupljen Kris Vud, dok će mrežu čuvati Met Tarner koji je doveden iz redova današnjeg rivala.

Stiv Kuper radi sjajan posao od kada je preuzeo kormilo i dvostruki prvak Evrope se pod njegovom palicom polako vraća na glavnu scenu engleskog fudbala.

Cilj gosta ove sezone biće opstanak u Premijer ligi, ali uprava bi volela da se on osigura nešto ranije u ondosu na prošlu godinu kada su uradili u predzadnnjem kolu slavivši upravo protiv Arsenala (1:0).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&|1+ (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)