PREMIJER LIGA IMA NOVOG ČLANA: ''Šeširdžije'' debituju na ''Ameksu''

V.M.

12. 08. 2023. u 08:15

FUDBALERI Brajtona će od 16 časova dočekati Luton taun koji se nakon 31. godine vratio u elitu.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА ИМА НОВОГ ЧЛАНА: Шеширџије дебитују на Амексу

Foto: EPA

Domaćin je prošle sezone imao najuspešniju sezonu u istoriji kluba, zauzeo je šesto mesto na tabeli Premijer lige i zbog toga će po prvi u svojoj istoriji nastupati u Ligi Evrope. Što se tiče Lutona, on je preko plej-ofa uspeo da se plasira u elitu u kojoj je poslednji put nastupao kada se ona još zvala Divizija 1.

Uprkos odlasku dugogodišnjeg trenera Grejama Pottera početkom prošle sezone, Roberto De Zerbi je preuzeo kormilo i nastavio Brajtonov upečatljiv uspon u najvišem rangu, implementirajući atraktivan brend fudbala sa mladom i uzbudljivom ekipom koja ima potencijal da dostigne nove visine u ovoj kampanji.

Letnji odlasci Levija Kolvila i ključnog veziste Aleksisa Makalistera uskoro bi mogli da budu praćeni mogućom prodajom napuštene zvezde Mojzesa Kajseda. Ekvadorac je imao dogovren transer u Liverpul za rekordnih 127 miliona evra, ali ga je odbio zbog reči koju je dao Čelsiju i čeka da se klubovi dogovore oko cene i pojača ''plavce''. 

Ipak, Galebovi su uspeli da pojačaju svoj tim na svom poljima terena, regrutovanjem golmana Barta Verbrigena, defanzivca Igora Hulija, veznih igrača Džejms Milner i Mahmud Dahud, kao i najskupljeg pojačanja u istoriji kluba, centarfora Žoaa Pedra (34 miliona evra plaćen Votfordu).

Domaćin će ako dođe do prodaje Kajseda verovatno biti aktivan oko dovođena novih igrača i stručnjaci im ponovo predviđaju borbu za plasman u Evropu i ove sezone.

Luton se vratio u elitu i postaće 51. klub koji je zaigrao u engleskog eliti nakon njenog rebrandiranja u Premijer ligu u sezoni 1992/93. 

Gost je pre deset godina bio na ivici ispadanja u amaterski rang kada je jedva zadržao svoje mesto u Nacionalnoj ligi, a sada će igrati u najjačoj ligi na svetu. Četa Roba Edvardsa to nije mogla obezbediti na dramatičniji način jer je u finalu plej-ofa nakon 1:1 u regularnom delu i produžecima savladala Koventri posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Ovog leta u Luton je do sada stiglo čak devet novih igrača, ali fanovi ''šeširdžija'' će morati malo da sačekaju da vide nova lica u akciji na domaćem terenu, pošto Kenilvort Roud prolazi kroz veliku renovaciju kako bi ispunio zahteve Premijer lige, domaći meč sa Barnlijem zakazan za 19. avgust je već odložen kako bi se klubu obezbedilo dodatno vreme da završi neophodne konstrukcije.

Poslednji put kada su ovi timovi bili članovi iste lige bilo je u sezoni 2007/08 kada su bili članovi Lige jedan,a Brajton je ostvario dve pobede od 3:1 i 2:1.

Današnji rivali se nisu baš lepo proveli na pripremama, ''Galevovi'' su upisali samo jedan trijumf iz četiri pokušaja, dok je Luton slavio dva puta na šest odigranih utakmica.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 3,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAOS U RIMU! Novak Đoković gleda i ne veruje šta se dešava