SRPSKI DERBI U LIGI ŠAMPIONA: Bivši igrači ''večitih'' napadaju našeg čuvara mreže

V.M.

15. 08. 2023. u 11:29 >> 11:29

VEČERAS od 19 časova fudbaleri Arisa iz Limasola će ugostiti Rakov.

СРПСКИ ДЕРБИ У ЛИГИ ШАМПИОНА: Бивши играчи вечитих нападају нашег чувара мреже

Foto: Profimedia

Pre sedam dana gledali smo jedan dosta tvrd meč u kojem nije bilo puno prilika, ali viđena su tri pogotka. Rakov je vodio sa 2:0 i delovalo je da će sa dva gola prednosti doći u Limasol, ali Majabela je postigao pogodak u samoj završnici meča i dao nadu Arisu da pred svojim navijačima može do preokreta.

Domaćin je dosta dobro započeo novu sezonu nakon osvajanja prve titule u svojoj istoriji. Trijumfovao je u Superkupu Kipra protiv Omonije (2:0), a nakon toga je izbacio BATE Borisov u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampion, odakle je i započeo svoju evropsku odiseju, jer je u prvom kolu bio slobodan. U Limasolu je bilo 6:2, dok je u revanšu koji se igrao na neutralnom terenu u Mađarskoj meč završen rezultatom 5:3 za Aris.

''Laka konjica'' se dobro pojačala ovog leta, a par novih igrača došlo je iz redova večitih. Iz Zvezde je doveden perspektivni veznjak Veljko Nikolić, dok je levi bok pojačao doskorašnji kapiten Partizana Slobodan Urošević.

Sa druge strane, Rakov je svoju evropsku avanturu započeo iz prvog kola u kojem je rutinski savladao estonsku Floru sa 4:0, a u drugom kolu je uz dosta muka bio bolji od Karabaga. Poljski šampion predvođen sjajnim srpskim golmanom Vladanom Kovačevićem je na svom stadionu savladao azerbejdžanskog šampiona rezultatom 3:2, da bi u revanšu u Bakuu uspeo da odigra nerešeno (1:1) i tako dođe do trećeg kola kvalifikacija za najelitnije evropsko takmičenje.

Što se tiče domaćeg prvenstva, gost nije na najbolji način započeo odbranu titule. U uvodna tri kola osvojio je samo četiri boda i nalazi se na razočaravajućoj 12. poziciji.

Bolji iz ovog dvomeča će se u plej-ofu sastati sa pobednikom duela Kopenhagen - Sparta Prag, gde je u prvom meču viđen remi bez pogodaka.

Večeras verujemo da će Aris napasti pred svojim navijačima, prikazati lepršavu igru koju ga je krasila protiv BATE Borisova i postići barem jedan gol u prvom poluvremenu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: D|1+ (kvota 2,02)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)