"VELIČANSTVENI DERBI" ZA FINALE KUPA: Korintijans donosi minimalnu prednost na "Morumbi"

O. M.

16. 08. 2023. u 11:27

U NOĆI između srede i četvrtka igraju se revanš utakmice polufinala fudbalskog Kupa Brazila. Prvi na teren izlaze fudbaleri Sao Paula i Korintijansa koji će se sastati na "Morumbiju" pola sata posle ponoći po našem vremenu.

ВЕЛИЧАНСТВЕНИ ДЕРБИ ЗА ФИНАЛЕ КУПА: Коринтијанс доноси минималну предност на Морумби

Foto: EPA-EFE/JOSE SOTOMAYOR JIMENEZ

U prvoj utakmici Korintijans je na svojoj Korintijans areni pobedio sa 2:1. Oba gola za crno-bele postigao je veteran Renato Avgusto, dok je jedini strelac za Sao Paulo delo Lusijana. 

Korintijans je u četvrtfinalu eliminisao Ameriku Minas Žeiras pošto je u revanšu pobedom od 4:2 anulirao 0:1 iz prve utakmice. Sao Paulo je "veličanstveni derbi" u polufinalu izborio dvostrukom pobedom nad Palmeirasom (1:0 i 2:1). 

Domaći tim je u boljoj formi. Vezao je 11 utakmica bez poraza, osam pobeda i samo tri remija. Pre prve utakmice sa gradskim rivalom, Korintijans je gostovao Njuels old bojsima u osmini finala Kopa Sudamerikane i remijem bez golova osigurao prolaz u četvrtfinale gde ga čeka duel sa još jednom argentinskom ekipom, Estudijantesom.

Uprkos dobroj formi u poslednje vreme, Korintijans ne stoji dobro na tabeli brazilske Serije A, gde je posle 19 kola četrnaesti sa 23 boda.

I Sao Paulo je u osmini finala KSA izbacio argentinsku ekipu. "Trikolori" su bili bolji od San Lorenca (0:1 i 2:0) i sada ih očekuje dvomeč sa ekvadorskim LDU Kitom.

Sao Paulo je pred revanš polufinala Kupa odmerio snage u Seriji A sa Flamengom i odigrao nerešeno - 1:1.

Flamengo je u drugom polufinalu gde ga očekuje revanš sa Gremijom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: I1+&2+ (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!