GRAĐANI PROTIV DOBRO POZNATOG LICA U UEFA SUPERKUPU: Ko će doći do prvog ovosezonskog trofeja?

V.M.

16. 08. 2023. u 10:07 >> 10:07

VEČERAS od 21.00 u Pireju ćemo gledati obračun između čete Pepa Gvardiole i Sevilje.

ГРАЂАНИ ПРОТИВ ДОБРО ПОЗНАТОГ ЛИЦА У УЕФА СУПЕРКУПУ: Ко ће доћи до првог овосезонског трофеја?

FOTO: Tanjug/AP

Siti je pravo na učešće zaradio osvajanjem Lige šampiona, fenomenalnu sezonu krunisao je pobedom nad Interom u finalu i tako je došao do čuvene triplete (FA kup, Liga šampiona, Premijer liga), druge u istoriji engleskog fudbala posle one Junajtedove iz 1998/99. Što se tiče Sevilje, ona je ponovo pokazala da je gospodar Lige Evrope osvojivši je po sedmi put u svojoj istoriji, a put ka njoj nije uspeo da joj preseče ni Žoze Morinjo čiju je Romu boljim izvođenjem penala savladala u finalu i tako nanela prvi poraz legendarnom stručnjaku u finalima evropskih takmičenja.

Četa Pepa Gvardiole je preko leta doživela nekoliko promena, a najznačanije su odlasci kapitena Ilkaja Gundogana i Rijada Mareza, ali dovedeno je i par pojačanja koja predvode hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol čiji je transfer iz Lajpciga plaćen 90 miliona funti i tako je postao najskuplji defanzivni fudbaler svih vremena.

Siti je već propustio jednu priliku za trofej na samom početku sezone jer je u Komjuniti šildu poražen od Arsenala. Poveo je sredinom drugog dela igre preko Palmera, ali je Trosar poravnao u sudijskoj nadoknadi i tako dao vetar u leđa ''tobdžijama'' koje su trijumfovale posle penala.

''Građani'' su proteklog vikenda započeli pohod ka četvrtoj uzastopnoj tituli rutinskim trijumfom nad Barnlijem od 3:0, dva puta se upisao Erling Holand, a mrežu klaretsa zatresao je i Rodri.

Što se tiče Sevilje, ona je imala problema sa sastavljanjem tima preko leta jer je velikan iz Andaluzije u popriličnim finansijskim problemima, a uz to je ekipu napustio i čuveni sportski direktor Monći.

''Rohiblankosi'' su imali velike probleme i prošle godine kada su zauzeli razočaravajuće 12. mesto u španskom prvenstvu, ali su sezonu izvukli sada već tradicionalnim osvajanjem Lige Evrope.

Da Hose Luisu Mendilibaru neće biti lako da uradi nešto sa sastavom koji ima na raspolaganju videli smo za vikend kada je Valensija odnela sva tri boda sa ''Ramon Sančez Pishuana'' (1:2).

Ako pogledamo izostanke, veće brige ima Gvardiola koji ne može da računa na Rubena Dijaza, Bernarda Silvu i Kevina de Brujnea koji je zaradio novu povredu protiv Barnlija i očekuje ga nešto duža pauza. Sa druge strane, jedini igrač koji neće biti na raspolganju Mendilibaru je mladi Nijanzu.

Zanimljivo je da su današnji rivali prošle sezone bili članovi grupe ''G'' Lige šampiona, a na dva odigrana susreta engleski šampion je ostvario ubedljive pobede (3:1, 4:0).

Iako je Sevilja čak šest puta igrala Superkup Evrope, samo jednom ga je osvajala, to je bilo 2006, a mi verujemo da će joj Siti naneti novi poraz.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Mančester siti - Sevilja 1 (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)