AKO ŽELI DA SE BORI ZA TITULU, ARSENAL MORA DA DOBIJA OVAKVE UTAKMICE: ''Tobdžije'' vole da igraju gradske derbije

V.M.

21. 08. 2023. u 10:43 >> 10:43

U poslednjoj utakmici drugog kola Premijer lige, Kristal palas će dočekati Arsenal na ''Selhurst parku'' (21.00).

АКО ЖЕЛИ ДА СЕ БОРИ ЗА ТИТУЛУ, АРСЕНАЛ МОРА ДА ДОБИЈА ОВАКВЕ УТАКМИЦЕ: Тобџије воле да играју градске дербије

Tanjug/AP

Danas ćemo gledati gradski derbi u prestonici između ekipa koje su trijumfalno započele novu sezonu. Domaćin je bez većih problema slavio na ''Bramal lejnu'' (0:1), dok su ''tobdžije'' svoj pohod ka tituli započele na ''Emirejtsu'' pobedom protiv dvostrukog prvaka Evrope, Notingem foresta (2:1).

Sredinom prošle sezone Roj Hodžson se vratio na klupu Kristal palasa, odradio je sjajan posao, dobio je novi ugovor i predvodiće ''orlove'' u svojoj 76. godini. Upravo je taj rođendan proslavio pobedom u prvom kolu kada je pogodak Odsona Eduarda početkom drugog dela igre krunisao sjajan nastup Palasa koji je odneo tri boda u prestonicu sa gostovanja Šefildu.

Domaćin je preko leta ostao bez svog najboljeg igrača u prethodnih nekoliko godina Vilfrida Zahe koji je otišao u Galatasaraj, a malo je falilo da ostane i bez Majkla Olisea koji je na oduševljenje ljudi u klubu odbio ponudu Čelsija i potpisao novi ugovor sa Palasom.

''Orlovi'' su od dolaska Hodžsona na klupu uspeli da pretvori ''Selhurst park'' u neku vrstu tvrđave prošle sezone, pošto su izgubili samo pet puta na svom terenu tokom cele kampanje i uzeli 11 poena iz pet susreta pred svojim navijačima i nadaju se da mogu da nastave sa tom formom i ove godine.

Što se tiče Arsenala, on je preko leta potrošio veliki novac na igrače poput Deklana Rajsa, Jurijena Timbera i Kaja Haverca, a pobedom nad Sitijem u Komjuniti šildu istakao je kandidaturu za titulu ove sezone.

Iako nije briljirao u prvom kolu protiv Notingema, osvojio je sva tri boda. Meč je prelomio u prvom poluvremenu kada su Nketija i Saka zatresli mrežu, a jedino što je Forest uspeo je da ublaži poraz pogotkom Avonjija u završnici meča.

Jedine dve ekipe koje su za sada osvojile maksimalan broj bodova su Siti i Brajton, pa četa Mikela Artete ima priliku da im se trijumfom u večerašnjem gradskom derbiju pridruži u samom vrhu tabele.

Arsenal je postavio novi rekord za uspehe u londonskim derbijima prošle sezone pobedivši deset od odigranih 12. ''Tobdžije'' su u dva navrata savladale Palas, 2:0 i 4:1.

U redovima domaćina neće biti Olisea, Hjuza i najskupljeg letnje pojačanja Mateusa Franka, dok će kod gosta odsustvovati Gabrijel Žezus, Elneni i Jurijen Timber koji je protiv Notingema doživeo nešto težu povredu i odsustvovaće duži period.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024