NOVI KLUB NEMANJE MATIĆA JE NA SJAJAN NAČIN OTVORIO SEZONU: ''Crveno-crni'' na teškom gostovanju

V.M.

20. 08. 2023. u 11:50

U derbiju drugog kola francuske Lige 1, Lans će od 20:45 dočekati Ren.

НОВИ КЛУБ НЕМАЊЕ МАТИЋА ЈЕ НА СЈАЈАН НАЧИН ОТВОРИО СЕЗОНУ: Црвено-црни на тешком гостовању

Foto Profimedia

Domaćini su u prvom kolu ispustili vođstvo od 2:0 protiv Bresta, dok su gosti započeli svoju kampanju sa ubedljivom pobedom nad novompromovisanim Mecom, 5-1.

Zahvaljujući ranim golovima Florijana Sotoke i Deivera Mačada, činilo se da Lans ima potpunu kontrolu protiv Bresta prošlog vikenda, ali vicešampioni su se ''raspali'' u završnici i uspeli su da prokockaju pobedu primivši tri gola.

Frank Ez je naravno razočaran nastupom svog tima u drugom poluvremenu, ali njegovi izabranici će imati priliku za iskupljene pred svojim navijačima protiv jedne od najboljih ekipa u Ligi 1.

Lans je prošle godine zauzeo drugo mesto na tabeli francuskog prvenstva i nagrađen je igranjem u Ligi šampiona ove sezone.

Domaćin je preko leta ostao bez nosioca igre Seka Fofane i Loisa Opende, ali novac od njihovih prodaja uložio je u pojačanja poput Andija Dijufa i Oskara Koreza, dok bi uskoro klub iz redova Monpeljea trebao da pojača i sjajni Elje Vahi.

Ren se našao na vrhu tabele Lige 1 posle prvog kola nakon što je savladao Mec sa 5-1 , izabranici Bruna Ženesioa su dominirali tokom čitavog meča o čemu svedoči 71% poseda lopte i 29 šuteva na gol novajlije u eliti.

Posle golova Arnauda Kalimuenda, Amina Guirija i Džeremija Dokua, Ibrahim Salah je sa klupe ušao i postigao dva pogotoka u završnih deset minuta utakmice.

''Crveno-crne'' su preko leta napustili bitni šrafovi poput Ugočukvua (Čelsi) i Lovre Majera (Volfzbrug), ali dovedena su advekvatna pojačanja u vidu jednog od najtalentovanijih igrača Lige 1, Enza La Fea, kao i Ludovika Blasa i Nemanje Matića.

Bivši reprezentativac je skoro stigao u Ren, tako da je preskočio prvi meč protiv Meca, ali večeras bi trebao da bude na raspolagaganju Brunu Ženesiou.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)