KAKO BEZ MITRA? Fulam u velikom problemu pred gostovanje na ''Emirejtsu''

V.M.

26. 08. 2023. u 10:29 >> 10:29

OD 16 časova ćemo u engleskoj prestonici gledati gradski derbi između Arsenala i Fulama.

КАКО БЕЗ МИТРА? Фулам у великом проблему пред гостовање на Емирејтсу

Tanjug/AP

Nakon što je ostao bez Aleksandra Mitrovića koji je otišao u Ah Hilal, gost se nalazi u velikom problemu jer ima malo vremena da dovede zamenu za Mitra, a da je to potrebno videlo se proteklog vikenda kada je doživeo ubedljiv poraz pred svojim navijačima od Brentforda, sa druge strane Arsenal je sa dve pobede započeo pohod na titulu i biće oran da na ''Emirejtsu'' upiše i treću uzastopnu.

Srpski centarfor je nakon transfer sage koja je trajala tokom čitavog leta konačno naputio London i napunio kasu Fulama prelaskom u Saudijsku Arabiju gde je na svom debiju zatresao mrežu. ''Kolibari'' su sada ostali bez svoj najboljeg strelca i biće im teško da nadoknade golove koje je on donosio iz kola u kolo.

Četa Marka Silve se u prvom kolu provukla na ''Gudisonu'' kaznivšiveliki broj promašaja Evertona slavivši sa 1:0, ali to nije bio slučaj protiv Brentforda koji je u gradskom derbiju na ''Krejven kotidžu'' prikazao dominantnu partiju i trijumfovao sa 3:0.

Fulamu su mnogi prognozirali pad u igri ove sezone što se i vidi na terenu, a sada kada je Mitrović otišao moguće je da će se naći i u borbi za opstanak.

Što se tiče Arsenala, on je posle neubedljivog trijumfa nad Notingemom (2:1), odneo tri boda sa teškog gostovanja na Selhurst parku pre pet dana (0:1). Viđena je jako tvrda utakmica, ''tobdžije'' su čak 25 minuta igrale sa igračem manje (Tomijasu dobio direktan crveni), ali pogodak kapitena Martina Odegarda sa početka drugog poluvremena je bio dovoljan za pobedu.

Domaćin je preko leta doveo velika pojačanja koja predvodi najskuplji Englez u istoriji fudbala Deklan Rajs i nakon što je prošle godine zauzeo drugo mesto, spreman je da ove sezone pruži jači otpor Sitiju borbom za titulu do poslednjeg kola.

Mikela Arteta na današnjem susretu neće moći da računa na Jurijena Timbera, Samija Lokongu i Tomijasua, dok je pod upitnikom nastup Gabrijela Žezusa.

Marko Silva će morati da sastavi ekipu bez kapitena Rida koji je isključen protiv Brentforda, dok su pod upitnikom nastupi Vilijana i povratnika Paljinje koji je dugo odsustvovao zbog povrede.

Arsenal je prošle sezone dva puta savladao Fulam (2:1, 3:0), a mi verujemo da će to ponovo učiniti.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024