"PLEMIĆI" OSIGURALI EVROPSKU JESEN: Hercegovački derbi pod Bijelim brijegom

O. M.

13. 09. 2023. u 12:27 >> 12:27

U odloženoj utakmici prvog kola Bosanske Premier Lige zakazanoj za sredu od 18 časova i 30 minuta na mostarskom "Stadionu pod Bijelim brijegom", Zrinjski će dočekati Posušje.

ПЛЕМИЋИ ОСИГУРАЛИ ЕВРОПСКУ ЈЕСЕН: Херцеговачки дерби под Бијелим бријегом

Foto: Profimedia

Domaći tim je apsolutni favorit i sve osim pobede "plemića"  u ovom hercegovačkom derbiju bilo bi ravno senzaciji.

Zrinjski je ove sezone postigao istorijski uspeh, postavši prvi klub iz samostalne Bosne i Hercegovine koji se plasirao u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja. Pobedom u dvomeču protiv Brejdablika su došli na korak do grupne faze Lige Evrope, gde su eliminisani od LASK-a, pa su se tako našli u grupnoj fazi Lige Konferencija. Na žrebu baš i nisu imali sreće jer će im protivnici biti AZ Aalkmar, Aston Vila i Legija, ali će navijači osvajača duple krune u BiH bar uživati u kvalitetnom fudbalu tokom jeseni.

Zrinjski je ove sezone odigrao samo dva meča u nacionalnom prvenstvu, s obzirom da je veliki broj utakmica odložen, što zbog obaveza u Evropi, što zbog stomačnog virusa koji je „pokosio“ igrače ekipe iz Mostara. U prvoj utakmici Zrinjski je pobedio GOŠK iz Gabele sa 3:1, dok su u drugoj utakmici slavili protiv Zvijezde sa 5:3.

Pobedom u duelu sa Posušjem, Zrinjski bi došao do samo jednog boda manje od najvećeg rivala, Sarajeva, uz čak dve utakmice manje i nema sumnje da će dati svoj maksimum da trijumfuju i dodatno podignu samopouzdanje pred bitne duele koji im slede.

Posušje ove sezone igra vrlo promenjivo a pobedom protiv Željezničara izabranici Branka Karačića pokazali su da ih niko ne sme podceniti.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1-1 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)