BRAJTON IZGLEDA SJAJNO NA STARTU SEZONE: ''Galebovi'' započinju evropsku avanturu pred svojim navijačima

V.M.

21. 09. 2023. u 08:25

U okviru grupe ''B'' prvog kola Lige Evrope, fudbaleri Brajtona će dočekati ekipu AEK-a (21.00).

БРАЈТОН ИЗГЛЕДА СЈАЈНО НА СТАРТУ СЕЗОНЕ: Галебови започињу европску авантуру пред својим навијачима

Foto: Profimedia

Engleski predstavnik je prošle sezone zauzeo impresivno šesto mesto na tabeli Premijer lige i tako je obezbedio svoj evropski debi, dok je AEK sa druge strane dogurao do plej-ofa za Ligu šampiona, ali tu je bolji od njega bio Antverpen, pa će Grci morati da se zadovolje drugim najjačim evropskim takmičenjem.

Domaćin je od dolaska Roberta de Zerbija početkom prošle sezone prikazao sjajan fudbal i to ponovo slučaj u novoj kampanji, iako je preko leta ostao bez nosioca igre u vidu Mojzesa Kajseda i Aleksisa Makalistera koji su pojačali Čelsi, odnosno Liverpul.

Brajton je nakon pet odigranih kola peti na tabeli Premijer lige i ostvario je četiri pobede uz poraz od Vest Hema. Poslednji trijumf, ''galebovi'' su ostvarili proteklog vikenda kada su slavili na ''Old trafordu'' sa 3:1 u poprilično dominantnom stilu.  Velbek, Gros i Žoao Pedro su tresli mrežu ''crvenih đavola'', dok je za Junajted precizan bio Mejbri.

Izabranici italijanskog stručnjaka su napadački veoma raspoloženi ove sezone, postigli su 15 pogodaka do sada i najbolji su napad Premijer lige.

Što se tiče AEK-a, njemu je nakon osvajanja titule plan bio da se vrati u Ligu šampiona, ali u tome ga je sprečio Antverpen koja ga je u dvomeču plej-ofa savladao sa 3:1. 

Grčki predstavnik nije baš najbolje otvorio novu sezonu, i u uvodna tri kola domaćeg prvenstva je odigrao već dva remija uz pobedu nad Volosom. ''Žutro-crni'' su za vikend dočekali velikog rivala Olimpijakos, poveli su preko Ponsea sredinom prvog dela igre ali nisu mogli do tri boda i konačnih 1:1 je postavio El Kabi.

Brajtonu će večerašnji meč biti prvi u Evropi u istoriji kluba, dok se AEK vratio u Ligu Evrope nakon tri godine odsustva.

Očekuje se da Roberto de Zerbi promeša karte, ali po predikcijama engleskih medija u startnoj postavi će se naći vunderkindovi Evan Feruguson i Ansu Fati što bi trebalo da bude dovoljno za pobedu, pogotovo ako na to dodamo činjenicu da će gosti biti bez Mijata Gaćinovića, Fernandeša i Pizara.

Uz fiks predlažemo i golove jer je Brajton na svakom meču ove sezone primio barem jedan pogodak, a o njegovom napadačkom arsenalu smo već dovoljno pričali.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,65)

TIP ZA HRABRIJA 1&GG (kvota 2,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici