"ŽUTOJ PODMORNICI" GODI LIGA EVROPE: Panatinaikos nema uspeha protiv španskih timova

O. M.

21. 09. 2023. u 10:56

VILjAREAL gostuje Panatinaikosu u prvom kolu F grupe Lige Evrope. Utakmica se igra na "Olimpijskom stadionu Spiridon Luis" u Atini od 18 časova i 45 minuta.

ЖУТОЈ ПОДМОРНИЦИ ГОДИ ЛИГА ЕВРОПЕ: Панатинаикос нема успеха против шпанских тимова

Foto: Profimedia

Navijači Panatinaikosa bili su u ekstazi posle pobede njihovih ljubimaca u dvomeču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Marselja, ali ih je bolna realnost pogodila u plej-ofu kada su kiksnuli protiv Brage. Iako su imali aktivan rezultat sa gostovanja u Portugalu (1:2), šokirali su ih gosti usred Atine i pobedom od 1:0, mora se istaći zasluženo, prošli u elitno klupsko takmičenje Starog kontinenta, a atinske "zelene" poslali u "utešnu" Ligu Evrope.

Nije ni to loše za Panatu, koja nije dočekala evropsku jesen od sezone 2016/17. kada je zauzela poslednje mesto u grupnoj fazi Lige Evrope.

Izabranici Ivana Jovanovića su za razliku od kvalifikacija za Ligu šampiona perfektno odigrali prva tri kola grčkog šampionata i sakupili maksimalnih devet bodova uz gol-razliku od 9:0. Brazilac Bernard je postigao trećinu od tog broja, što je za jedan gol više nego što je imao na kontu u celoj prošloj, debitantskoj, sezoni. U kvalifikacijama za LŠ nije se upisivao u strelce, pa se još čeka njegov evroprvenac.

Srpski reprezentativci Filip Đuričić i Filip Mladenović zabeležili su po dva nastupa u prvenstvu, a ofanzivni vezista odigrao je i svih šest u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok je levi bek i tu ostvario dva nastupa.

Ako je suditi po tradiciji, "zeleni" se neće dobro provesti protiv Viljareala, jer u okršajima sa španskim klubovima imaju nezavidan bilans od tri pobede, sedam remija i čak 19 poraza. 

Viljareal želi da taj skor još više popravi u korist španskih timova. "Žuta podmornica" je pre tri godine osvojila Ligu Evrope, sledeće sezone stigla do polufinala Lige šampiona, a prošle je stigla "samo" do osmine finala Lige konferencija.

Kada je reč o Ligi Evrope, Viljareal je nanizao 15 utakmica bez poraza (12 pobeda i tri remija) u toj trijumfalnoj sezoni, ali je i ranije imao zapažene rezultate u ovom takmičenju (dva polufinala i četvrtfinale). Zanimljivo je da na pet poslednjih gostovanja u ovom takmičenju "žuta podmornica" nije primila gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,93) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)