FORTUNA BEZ PORAZA U EREDIVIZIJI: "Orlovi" imaju težak zadatak pred svojim navijačima

O. M.

22. 09. 2023. u 10:52

GO AHED IGLS i Fortuna Sitard, dve ekipe koje su istakle ranu kandidaturu za visok plasman u holandskoj Erediviziji, otvaraju šesto kolo utakmicom na stadionu "Adelarshorst", ovog petka od 20 časova.

ФОРТУНА БЕЗ ПОРАЗА У ЕРЕДИВИЗИЈИ: Орлови имају тежак задатак пред својим навијачима

Foto Profimedia

"Orlovi" iz Deventera su sedmi sa sedam bodova i utakmicom manje, dok je Fortuna peta sa devet bodova. gsti su posle pet kola još bez poraza što je veliki uspeh za ekipu koja se prošle sezone borila za opstanak.

Domaćin je posle ubedljivog poraza od AZ Alkmara (5:1) u prvom kolu vezao tri utakmice bez izgubljene. Savladali su Folendam sa 4:1, pa Herenven sa 3:2, a u prošlom kolu su odigrali 1:1 na gostovanju novajlili u ligi Cvoleu.

Sitard je već u prvom kolu najavio da će ove sezone biti mnogo konkurentiniji u Erediviziji nego prošle. Gostovali su šampionu Fajenordu i izborili remi bez golova, mada im je na ruku išao i crveni karton koji je domaće ostavio sa desetoricom igrača već od 25. minuta. Igrali su hrabro pa, iako je Fajnord imao veći posed lopte (ne preveliki, 60:40 u procentima), Sitard je imao nekoliko ozbiljnih napada i pretnji.

Istim rezultatom, remijem bez golova, Sitard je ispratio Ajaks sa svog stadiona, ali je u ovom meču domaćin bio bliži pobedi i to ne samo zato što je u desetom minutu promašio penal nego i po drugim statističkim parametrima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&2+ (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)