OSVETA SE SLUŽI HLADNA: Bavarci dolaze po tri boda na Red bul Arenu

O. M.

30. 09. 2023. u 09:23

DERBI šestog kola nemačke Bundeslige, a možda i celog šampionata, igra se ove subote od 18 časova i 30 minuta na stadionu Red bul Arena gde domaći Lajpcig dočekuje Bajern iz Minhena.

ОСВЕТА СЕ СЛУЖИ ХЛАДНА: Баварци долазе по три бода на Ред бул Арену

Foto: AP

Red bul Lajpcig u ovu utakmicu ulazi kao četvrtoplasirani tim u Bundesligi, sa četiri pobede i samo jednim porazom u prvih pet kola. Njihova trenutna forma je izvanredna, sa šest uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, uz impresivnih 18 postignutih golova.

Izgubili su samo od Bajera iz Leverkuzena koji je uoči ovog kola delio prvo mesto na tabeli sa Bajernom. U prošlom kolu bili su bolji od Borusije Menhengladbah rezultatom 1:0, a samo nekoliko dana kasnije ostvarili su novi trijumf u Kupu protiv Vehena (3-2), čime su napravili odličan uvod u subotnji duel sa Bajern.

Izabranici Marka Rosea već su ove sezone jednom savladali Bajern. Bilo je to na otvaranju sezone u utakmici za Superkup kada je bilo 3:0, a blistao je het-trikom Dani Olmo.Španca danas neće biti u sastavu "bikova" zbog povrede kolena, pa odbrana Bavaraca može bar donekle da odahne, ali tu su Lois openda i Havi simons koji su u dosadašnjem delu sezone postigli zajedno šest golova i zabeležili pet asistencija.

Posebno je važno istaći da je RB Lajpcig prethodnih meseci ostvario izuzetne rezultate na svom stadionu, gde je od aprila zabeležio šest uzastopnih pobeda u Bundesligi. Gledano šire, mogu se pohvaliti odličnim rekordom od 15 pobeda i samo dva poraza u poslednjih 18 ligaških utakmica.

Bajern je u pohod na 12. uzastopnu titulu krenuo sa tri uzastopne pobede, pre nego što je remizirao sa Leverkuzenom, ekipom s kojom uoči ovog kola deli prvo mesto.

U prošlom kolu Bavarci su ostvarili i četvrtu pobedu, kada je Bohum bio srećni dobitnik sedmice. Nakon toga savladali su sa 4:3 Mančester junajted na startu Lige šampiona, a zatim su se vratili na domaću scenu i rutinski odradili posao u prvom kolu Kupa. Protivnik je bio trećeligaš Projsen Minster koga su savladali sa 4:0 u gostima. Taj meč odložen je zbog obaveza Bajerna u pomenutom Superkupu u kome je četa Tomasa Tuhela pretrpela jedini poraz u sezoni što je svakak ododatni motiv za "osvetu".

Prošle godine na ovom stadionu bilo je 1:1 u prvenstvenom duelu. Poveli su Bavarci golom Šupo-Motana a izjednačio je Marsel Halstenberg koji je u međuvremenu karijeru nastavio u Hanoveru.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&3+ (kvota 1,93) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)