AEK JE DONEO BODOVE IZ BRAJTONA: "Kopljanici" nikad lošiji u istoriji

O. M.

05. 10. 2023. u 10:37

ŠAMPION Grčke AEK dočekuje Ajaks u drugom kolu Lige Evrope. Utakmica se igra na stadionu Aja Sofija u predgrađu Atine Nea Filadelfiji od 18 časova i 45 minuta.

АЕК ЈЕ ДОНЕО БОДОВЕ ИЗ БРАЈТОНА: Копљаници никад лошији у историји

Foto: Profimedia

"Dvoglavi orlovi" nisu uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona pošto ih je u uzbudljivom dvomeču eliminisao Antverpen. Belgijanci su u prvom meču pobedili sa 1:0, a u revanšu je bilo 1:2. Belgijanci su vodili i u Atini iako je AEK bio bolji tim, ali je do izjednačenja stigao tek u 90. minutu. U dodatnih osam minuta vremena ređali su se napadi domaćih, ali je sevnula jedna kontra Belgijanaca i brzi Balikviša je poslao Antverpen u LŠ a AEK u Ligu Evrope.

AEK je u prvom kolu drugog po snazi evropskog takmičenja pomalo i neočekivano savladao engleski Brajton sa 3:2, golovima Sidibea, Pontea i srpskog internacionalca Mijata Gaćinovića. Oba gola za galebove postigao je Žoao Pedro sa bele tačke. 

Grčki šampion je na krilima pobede u Brajtonu otišao na derbi sa Panatinaikosom gde je posle preokreta stigao do pobede od 2:1. Filip Đuričić je doveo zelene u vođstvo, ali su tri boda AEK-u doneli Zuber i Pineda. Usledio je i trijumf nad Atromitosom kod kuće, ali žuto-crni nisu imali dobru uvertiru pred današnji meč pošto su poraženi na gostovanju Kritu gde je domaći OFI pobedio sa 2:0. 

Bio je to prvi ligaški poraz šampiona koji ga je bacio na peto mesto tabele sa osam bodova manje za liderom Olimpijakosom, doduše, uz utakmicu manje.

Verovatno ni najstariji navijači Ajaksa ne pamte lošiju sezonu "kopljanika". Izabranici Morisa Stejna odigrali su osam takmičarskih utakmica i ostvarili samo dva trijumfa, a trenutno su u seriji od pet utakmica bez pobede. Trenutno na tabeli Eredivizije zauzimaju neslavno 15. mesto, samo jednu poziciju iznad zone ispadanja, doduše, imaju dve utakmice manje od većine drugih timova, ali kad bi u njima i pobedili, opet bi od vodećeg PSV Ajndhovena zaostajali čak 10 bodova. Ovako su na minus 16.

Ajaks je u grupnoj fazi Lige Evrope prvi put posle sezone 2016/17. kada je stigao do finala u kome je poražen od Mančester junajteda. Kasnije su kopljanici još tri puta ispadali u nokaut fazu ovog takmičenja iz grupa Lige šampiona, a 2021. su stigli do četvrtfinala.

U prvom kolu ove sezone odigrali su uzbudljiv meč sa Olimpikom iz Marselja koji je završen podelom bodova 3:3, a Ajaks je prokockao 2:0 i 3:2.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,53) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu