ZVEZDA VEZALA DVA PORAZA U GOSTIMA: Probudili se "crveni đavoli"

O. M.

08. 10. 2023. u 13:22 >> 13:22

ŠAMPION Srbije Crvena zvezda gostuje kragujevačkom Radničkom od 15 časova na stadionu "Čika Dača".

ЗВЕЗДА ВЕЗАЛА ДВА ПОРАЗА У ГОСТИМА: Пробудили се црвени ђаволи

FOTO: FK Crvena zvezda

To je pretposlednja utakmica 11. kola nacionalnog šampionata Srbije u kome aktuelni šampion trenutno zauzima treću poziciju sa 18 bodova iz osam utakmica, sedam bodova manje i meč manje od trenutrnog lidera Partizana, odnosno dva boda manje od drugoplasiranog TSC iz Bačke Topole koji svoj meč ove runde igra takođe ove nedelje, od 17 časova i 30 minuta kada dočekuje subotički Spartak.

Prethodni duel ovih ekipa na ovom istom stadionu desio se u maju ove godine a završen je podelom bodova (1:1). Zvezda je u to vreme, reč je o pretposlednjem kolu prošle sezone, već bila obezbedila šampionsku titulu, a Kragujevčani su bili osmi u grupi za šampiona. Golove su rtada postigli Luka Zorić za domaćina i Mirko Ivanić za gosta, a njegov pogodak proglašen je za najlepši tog meseca u ligi.

Zvezda i Radnički su se inače sastali 5 5puta u istoriji. Crveno-beli su trijumfovali 41 put, 11 puta je bilo nerešeno, a Radnički je slavio samo u tri navrata. Gol-razlika je 114:24 u korist Crvene zvezde.

U prethodne tri utakmice, od kojih su dve bile u Ligi šampiona, Crvena zvezda je prvo izgubila od Mančester sitija (3:1), zatim pobedila Radnički iz Niša (1:0), a na kraju remizirala sa Jang Bojsom (2:2). 

Iako je tek treća u ligi Zvezda ima najbolju gol-razliku (22:7). Postigli su izabranici Baraka Bahara isti broj golova kao Partizan koji s njima deli prvo mesto u efikasnosti (s tim što crno-beli imajuutakmicu više), a primili su isto koliko i TSC s kojim dele prvo mesto na tabeli najboljih odbrana u Superligi.

Ipak, dva poraza u prvih deset kola domaćeg prvenstva su alarmantni, pošto se Zvezdi tako nešto nije desilo čitavu deceniju.

Radnički iz Kragujevca nalazi se na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo šest bodova iz osam utakmica. Manje (četiri) je skupio samo novi superligaš Železmničar iz Pančeva. Đavoli su očajno počeli prvenstvo, sa pet uzastopnih poraza, ali su se malo trgli posle prethodne reprezentativne pauze kada su ostvarili dve pobede uz još jedan poraz.

Đavoli su u poslednjem prvenstvenom duelu pobedili upravo pančevačku "dizelku" u gostima. Golovima Činedua i Bevisa bilo je 2:0 za izabranike bosanskog stručnjaka Feđe Dudića koji je samo nekoliko dana pre toga zamenio otpuštenog Dejana Joksimovića. Prethodno je Radnički savladao Javor sa 2:0, a zanimljivo je da su opet strelci bili nigerijski i francuski fudbaler. Između ove dve pobede Radnički je izgubio na gostovanju IMT-u minimalnim rezultatom 1:0, što je Joksimovića i koštalo posla.

Glavni sudija meča je srpski internacionalac Novak Simović. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2-2 (kvota 1,70) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić